Snima se TV serija "Svet bez kraja"

Sineasta Majkl Kejton-Džouns režiraće TV seriju "Svet bez kraja" koja će biti nastavak miniserije "Stubovi zemlje", tri puta nominovane za Zlatni globus.

Kultura

Izvor: Beta

Sreda, 30.03.2011.

20:40

Default images

"Svet bez kraja" će, kao i serija "Stubovi zemlje", biti snimljen po istoimenom romanu Kena Foleta.

Foletov roman "Svet bez kraja" iz 2007. godine prati četvoro Engleza iz 14. veka čiji se životi prepliću i koji se suočavaju s glađu, bogatstvom, kugom i ratom. Ova knjiga je 30 nedelja provela na listi bestselera koju objavljuje New York Times.

"Stubovi zemlje" (video) je saga o Filipu, opatu iz Kingsbridža, revnosnom i snalažljivom kaluđeru koji je podigao najveću gotsku katedralu na svetu, o Tomu, zidaru koji je postao njen arhitekta, o prelepoj lejdi Eleni, koju tišti skriveni greh, te o večitoj borbi između dobra i zla koja je okrenula crkvu protiv države i brata protiv brata. Priča je smeštena u 12. vek, u vreme krize oko borbe za engleski presto.

Snimanje "Sveta bez kraja"počeće u julu u Budimpešti. Izbor glumačke ekipe je u toku, kako prenosi Hollywood reporter.

Majkl Kejton-Džouns je režiser filmova "Niske strasti 2", "Grad na obali mora", "Šakal", "Rob Roj", "Život dečaka" i "Memphis Belle".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: