Beli beli svet na festivalu Tribeca

Film Olega Novkovića „Beli beli svet“ biće prikazan u novoj, internacionalnoj selekciji „Viewpoints” (Pogledi) ovogodišnjeg festivala „Trajbeka“ (Tribeca) koji se od 20. aprila do 1. maja održava u Njujorku.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

12:38

Default images

Osim Novkovićevog filma, u osvoj selekciji biće prikazano devet dokumentarnih i jedanaest igranih filmova iz celog sveta.

„U novom programu 'Viewpoints' odajemo počast filmovima koji imaju jedinstven autorski pečat i osobenu perspektivu u tretiranju tema, a istovremeno, naročito u igranoj selekciji, proširuju stilske potencijale filma kao medija. Sa nestrpljenjem očekujemo da ovu novu, internacionalnu selekciju prikažemo američkoj publici”, izjavio je programski direktor festivala, Dejvid Kvok.

Festivalskoj projekciji filma prisustvovaće reditelj Oleg Novković, glavni glumac i producent filma Uliks Fehmiu i producentkinja Milena Trobozić Garfield.

„Za nas je pojavljivanje na ovom festivalu veoma uzbudljivo, s obzirom na to da i Milena i ja živimo ovde, ona u Vašingtonu, a ja u Njujorku. Njujork je moj grad isto koliko i Beograd, tako da je za nas ovo još jedna premijera na kojoj ćemo se osećati kao kod kuće“, izjavio je ovim povodom Uliks Fehmiu.

Interesovanje za ovogodišnji festival „Trajbeka”, čiji je osnivač glumac Robert de Niro, premašilo je sva očekivanja. Za ulazak na festivalski program, koji će zvanično biti objavljen 14. marta, takmičilo se 5. 642 filma, što je rekordan broj do sada.

Film „Beli beli svet“ premijerno je prikazan 30. novembra prošle godine u Sava centru, na otvaranju 16. Festivala autorskog filma. Novkovićevo ostvarenje nagrađeno je na festivalima u Švajcarskoj, Francuskoj i Nemačkoj, a prikazivan je i u Argentini, Meksiku i Koreji.

Osim Novkovićevog, na njujorškom festivalu biće prikazano još jedno srpsko ostvarenje, film „Cinema Komunisto“ Mile Turajlić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: