Premijera “Crnog labuda“ u NP-u

U želji da beogradskoj publici pruži priliku da uživa u filmu “Crni labud“ u atmosferi pozorišne dvorane, distributerska kuća “MegaCom Film“ će organizovati, 9. marta premijeru filma u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

14:40

Default images

Ova neobična premijera filma koji je doneo Oskara glavnoj glumici Natali Portman, prva takve vrste u Beogradu, organizovana je u saradnji sa Beogradskim festivalom igre i Narodnim pozorištem, a pod sloganom Umetnost podržava umetnost.

“Crni labud“, novi film reditelja Darena Aronofskog, je priča o balerini Nini, čiji je život potpuno posvećen umetnosti. Umetnički direktor baletske trupe, Tomas Liroj, traži novu prima-balerinu za predstavu koja će otvoriti sezonu – “Labudovo jezero“. Nina je logičan izbor, ali balerina Lili, takođe privlači direktorovu pažnju. “Labudovo jezero“ je najzahtevnija plesna partitura klasičnog repertoara i zahteva protagoniskinju koja poseduje nevinost i ljupkost belog labuda, ali i prevrtljivost i aroganciju senzualnog crnog labuda. Nina savršeno odgovara ulozi belog labuda, dok je Lili oličenje crnog labuda. Kako se odnos dve balerine se iz rivalstva pretvara u čudno prijateljstvo, Nina dolazi u dodir sa svojom mračnom stranom koja preti da je uništi.

Glavne uloge u ovom ostvarenju tumače Natali Portman, Mila Kunis, Vensan Kasel i Vinona Rajder.

Ulaznice po ceni od 300, 400 i 500 dinara mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

Film “Crni labud“ će na premijeri 9. marta biti prikazan u dva termina, u 19.00 i 21.00 sat, a na redovnom bioskopskom repertoaru biće od 10. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: