Premijera filma „Šišanje“

Film „Šišanje“ Stevana Filipovića premijerno će biti prikazan 6. oktobra u centru „Sava“, nakon višegodišnjeg etapnog snimanja.

Kultura

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.05.2010.

17:37

Default images

Filipović, čiji je prvi film bio „Šejtanov ratnik“, kazao je agenciji Beta da je snimanje „Šišanja“ počelo u novembru 2007. godine i da se tokom naredne dve godine odvijalo kroz pet velikih i nekoliko manjih faza. „Najvažniji razlog za ovakav način snimanja jeste nedostatak finansija, ali i obaveze drugih glumaca. Postprodukcija je u toku, a od važnijih poslova ostalo je da se pridoda muzika, koju komponuje Amerikanac Ryan Leach“, objasnio je on.

Glavni junak filma je mladi matematički genije Novica, u tumačenju Nikole Rakočevića, koji se pridružuje jednoj od navijačkih grupa i postaje skinhed. Tom izboru doprineli su i uticaj navijačkog vođe Relje (Viktor Savić), ali i ljubav prema komšinici Mini (Bojana Novaković).

Likovi Novice i Relje pojavljuju se kao epizodni na početku „Šejtanovog ratnika“, a „Šišanje“ pokazuje kako su se oni upoznali i sprijateljili.

U filmu igraju i Nikola Kojo, Nataša Šolak, Predrag Ejdus, Vujadin Milošević, Milan Mihailović i drugi.

Scenario za „Šišanje“ su napisali Dimitrije Vojnov i Stevan Filipović, a kao i u slučaju „Šejtanovog ratnika“ film je producirala firma „Hipnopolis“. Bioskopski distributer filma biće „Tuck“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: