Kejti Holms kao Žaklina Kenedi

Holivudska glumica Kejti Holms glumiće Žaklinu Kenedi u novoj američkoj mini TV seriji koja govori o dinastiji Kenedi.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.04.2010.

18:11

Default images

U osmočasovnoj seriji, čije se emitovanje na „History“ kanalu predviđa za početak 2011. godine, Džona Kenedija glumiće Greg Kinir. Lik Džonovog oca, ambicioznog Džoa Kenedija tumačiće britanski glumac Tom Vilkinson, a kanadskom glumcu Beriju Peperu biće poverena uloga Roberta Kenedija,Džonovog brata.

Mnogi američki liberali i istoričari digli su glas protiv serije, najpre zbog nepravilnosti u scenariju i koncentracije na seks i skandale koji su pratili Džona Kenedija. Ted Sorensen, predsednikov savetnik, izjavio je da je svaki razgovor koji se, po scenariju, odigrao između njega i Kenedija izmišljen. Ričard Grinvald, autor dokumentaraca, nazvao je seriju „jeftinom sapunicom koja predstavlja Kenedijeve kao izopačene figure“, i prikupio je 50,000 potpisa kroz internet kampanju nazvanu „Stop Kennedy Smears” ( www.stopkennedysmears.com).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: