Poznati pobednici Tribeca festivala

Tursko-nemačka drama ,,When We Leave" i dokumentarni film o obolelima od Daunovog sindroma ,,Monica & David", pobednici su festivala Tribeca održanog u Njujorku.

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 30.04.2010.

14:07

Default images

U filmu ,,When We Leave" Sibel Kekilli igra ženu koja, s petogodišnjim sinom, od muža koji je zlostavlja beži iz Istanbula u Berlin.

Film je nagrađen u kategoriji igranog filma, a Sibel Kekilli (na fotografiji desno) je dobila nagradu kao najbolja glumica.

Ostvarenje ,,Monica & David", pobednik u kategoriji dokumentaraca, je hronika o ljubavi dve osobe obolele od Daunovog sindroma. Film je režirala Monikina rođaka Alexandra Codina.

Nagradu za najboljeg glumca u igranom filmu dobio je Eric Elmosnino koji je igrao francuskog muzičara Sergea Gainsbourga u ostvarenju ,,Gainsbourg, Je t'Aime ... Moi Non Plus".

Na festivalu su priznanja dobili i mladi autori: Kim Chapiron za "Dog Pound", dramu smesstenu u popravnom domu za mlade, i Clio Barnard za britanski dokumentarno-igrani hibrid ,,The Arbor".

Nagrade su uručene u četvrtak uveče, poslednja projekcija je u petak, a festival se zvanično završava u nedelju.

Osnivači festivala Tribeca su oskarovac Robert De Niro i njegova saradnica Jane Rosenthal koji su smotru ustanovili 2002. kako bi pomogli obnovu biznisa na Menhetnu, posle terorističkih napada septembra 2001.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: