Grani pri "Naisa" Lazaru Ristovskom

Najviše priznanje 44. festivala glumačkih ostvarenja "Filmski susreti" u Nišu, Gran pri "Naisa", pripalo je glumcu Lazaru Ristovskom za uloge u filmovima "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Đavolja varoš", saopštila je predsednica žirija Dara Džokić.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 28.08.2009.

14:35

Default images

Nagradu "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu dobio je Gordan Kičić za role u filmovima "Čekaj me, ja ću sigurno doći" i "Turneja".

Glumici Milici Mihajlović pripala je "Carica Teodora" za najbolju žensku ulogu ostvarenu u filmu "Čekaj me, ja ću sigurno doći".

Dobitnik povelje za izuzetnu mušku ulogu je Milutin Milošević za igru u filmovina "Sveti Georgije ubiva aždahu" i "Beogradski fantom", a dobitnica povelje za izuzetno odigranu žensku ulogu je Mirjana Karanović za role u filmovima "čekaj me, ja ću sigurno doći" i "Tamo i ovde".

Najbolju mušku epizodu odigrao je Petar Božović u filmu "Čekaj me, ja ću sigurno doći", a žensku Jelena Đokić za rolu u istom filmu.

Najbolji debitant je Milena Predić za nastup u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu".

Po prvi put ove godine, na osnovu pravila festivala, dodeljene su nagrade stranim glumcima za ostvarenja u domaćem filmu.

Nagrade su, odlukom žirija, pripale američkom glumcu Dejvidu Torntonu za ulogu u filmu "Tamo i ovde", Nataši Janjić za ulogu u filmu "Sveti Georgije ubiva aždahu" i Miri Furlan za ulogu u filmu "Turneja".

Žiri je (Dara Džokić, Isidora Minić, Goran Sultanović), kako je rečeno, većinu odluka o dodeli nagrada doneo jednoglasno.

Novčani iznos "Naisa" ove godine je 180.000 dinara, dobitnici nagrada za najbolju mušku i žensku ulogu dobiće po 130.000 dinara, nosioci povelja po 100.000 dinara, a najbolji epizodisti i najbolji debitant biće nagrađeni sa po 80.000 dinara.

Na konferenciji za novinare saopšteni su dobitnici nezvaničnih nagrada festivala koji se završava svečanom ceremonijom i prikazivanjem filma van konkurencije -"Bjuik rivijera".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: