Premijera filma Narodni neprijatelj

Akcioni triler "Narodni neprijatelj" (Public enemies) reditelja Majkla Mana (Michael Mann) biće premijerno prikazan 1. jula u Velikoj dvorani Doma sindikata, najavio je domaći distributer "Taramaunt film".

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 30.06.2009.

15:07

Default images

U svom najambicioznijem projektu do sada, Man režira priču o brzom i opasnom životu legendarnog gangstera Džona Dilindžera, koga igra jedan od najpopularnijih holivudskih glumaca Džoni Dep.

Uz Depa glumačku ekipu čine Kristijan Bejl, oskarovka Marion Kotijar, Stiven Grejem, Đovani Ribisi, a ulogu ozloglašene "Dame u crvenom" tumači naša glumica Branka Katić.

U vreme Velike depresije, Dilindžer je bio harizmatični pljačkaš banaka koga su munjeviti napadi učinili metom broj jedan FBI poletaraca Džeja Edgara Hovera i njegovog najboljeg agenta Melvina Pervisa, ali i narodnim herojem tadašnjeg vremena.

Niko nije mogao da zaustavi Dilindžera i njegovu bandu, njegov šarm i neverovatna bekstva iz zatvora učinila su ga herojem američke javnosti koja je krivila banke za Veliku depresiju.

Hvatanje Dilindžerove bande postalo je način i za unapređenje tadašnjeg Biroa za istragu u nacionalnu policijsku organizaciju (FBI), pa je za privođenje "narodnog neprijatelja broj jedan" određen Pervis - energični "Klerk Gejbl FBI-a".

Svojom lukavošću Dilindžer je uspevao da stekne nadmoć nad Pervisom i njegovim ljudima, pa je tek nakon uvlačenja grupe bivših advokata kao novih agenata i organizovanja istorijskih izdaja - od "Dame u crvenom" do čikaškog bosa Frenka Nitija, Pervis uspeo da se približi Dilindžeru.

Premijerna projekcija u Domu sindikata počinje u 20 časova, a već sutradan film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: