Vodimo vas na Ledeno doba 3

Sajt Kultura B92 i distributerska kuća "Tuck" vode vas na premijeru novog nastavka animiranog hit filma "Ledeno doba" koji nosi podnaslov "Dinosaurusi dolaze".

Poklanjamo vam 5x2 ulaznice za projekciju u utorak, 30. juna u 18 časova u Sava centru, a ukoliko želite da vidite u šta su se upustili Meni, Sid, Dijego..., i da li je Skret konačno uhvatio oduvek željeni žir pošaljite nam mejl - dobitnici su obavešteni

Kultura

Izvor: B92

Petak, 26.06.2009.

14:11

Default images

U trećem, dugoočekivanom nastavku, Skret i dalje pokušava da uhvati oduvek željeni žir, a pronalazi i ljubav svog života. Meni i Eli očekuju rođenje svoje bebe mamuta.

Sid upada u nevolju, dok pokušava da stvori sopstvenu porodicu otimajući jaja dinosaurusa, a sabljasti tigar Dijego se preispituje ne bi li saznao da li je postao previše ''nežan'' uz svoje drugare.

Spasavajući Sida, družina uleće u misteriozni podzemni svet u kome sreću dinosauruse, neprijateljski nastrojene biljke i životinje i tako upoznaju jednooku lasicu, Baka.

Kao i prethodni delovi, film ''Ledeno doba 3: Dinosarusi dolaze'' je sinhronizovan na srpski, a glasove su pozajmili: Nikola Đuričko, Srđan Miletić, Voja Brajović, Isidora Minić, Goran Jevtić, Lako Nikolić, Tomas Šarić i Zoran Kesić. Reditelj sinhronizacije je Goran Jevtić.

Premijera filma ''Ledeno doba 3: Dinosarusi dolaze'' je zakazana za 30. jun u Sava centru sa početkom u 18.00 i 20.30. Posle premijere ovaj film će biti prikazan u novoj digitalnoj 3D tehnologiji u bioskopu "Kolosej".
Jedna od novina u serijalu ''Ledeno doba'' je i neverovatni ogromni podzemni svet nastanjen dinosaurusima. Novi svet ukazuje na želju autora da likove stave u različite situacije i pred nove izazove u svakom filmu.

“Uvek želimo da vidimo koliko daleko možemo da guramo likove,” kaže producent Lori Forte.

Reditelj Karlos Saldana, koji je režirao “Ledeno doba: Otapanje”, kaže: “''Ledeno doba 3: Dinosarusi dolaze'' je daleko najambiciozniji film u serijalu. Stavljamo naše junake – koji znaju samo za ledeno doba i otapanje leda – u svet koji sa kojim teško mogu da se izbore”.

Velika avantura poznate družine bavi se i pitanjem porodice i mestu svakoga od nasih junaka u okviru porodice.



“Hteli smo da održimo emotivni naboj iz prethodnih filmova kada su u pitanju Meni, Sid i Dijego, koji prolaze kroz velike promene i njihov odnos nastavlja da se razvija,” kaže koscenarista Majkl Berg.

Meni, koji je realno vođa ovog krda, priprema se za novi izazov – roditeljstvo. On to shvata vrlo, vrlo ozbiljno, idući toliko daleko da pokušava da ukloni opasnosti po bebu iz same prirode tako što sklanja kamenje, grančice i druge potencijalne “rizike” oko sebe. Ali brak zaista prija Meniju, koji je vrlo zaljubljen u svoju nevestu Eli, pošto su prebrodili nezgodan početak veze u prethodnom filmu.

“To je dobar, tipični brak,” kaže glumac Rej Romano. “Meni i Eli su spremni da zasnuju porodicu, što je vrlo prirodna stvar”. Romanu se dopao razvoj Menijevog lika kroz serijal. “Bio je mizantrop u prvom filmu,” kaže. “Malo po malo, Meni je razvio prijateljstva, našao ljubav i postao potpunija osoba”.

Mamuti su prošli čak 18 meseci trudnoće i Eli je više nego spremna za dolazak bebe. Ona je uvek bila aktivna i nezavisna, i zato, iako Meni želi da se ona opusti, Eli nije spremna da uspori. “Meni i Eli su suprotnosti u načinu na koji se odnose prema roditeljstvu,” kaže Kvin Latifa, koja ponavlja ulogu iz prethodnog filma.

“Meni je nervozan i neurotičan, pokušava da se pobrine da sve bude savršeno i bezbedno za bebu. Eli je staloženija i počinje da preuzima ulogu matrijarha u ovoj porodici prijatelja”.
Sid, koji je sa Menijem razvio blizak, gotovo bratski odnos, oseća se kao da mu Meni ne dozvoljava da bude deo njegove porodice. Zato, kada otkrije tri ogromna jajeta u jednoj pećini, on odlučuje da zasnuje sopstvenu porodicu. Meni nagovara Sida da vrati jaja, ali Sid insistira na tome da ih usvoji, i uskoro se izlegnu tri slatke bebice dinosaurusa.

Iako su bebe dvostruko veće od Sida, one ga odmah prihvataju kao svoju majku i počinju da oponašaju svaki njegov pokret. Sidov roditeljski instinkt izlazi na video u punom sjaju, ali prava mama – džinovski Tiranosaurus Reks – nije baš srećna zbog novonastale situacije. Nastaju komplikacije – kao i obično kada je u pitanju Sid – koje vode družinu u avanturu u neverovatnom podzemnom svetu



“Sa Sidom, sve je u srcu… i otkačenosti – i tako nam se dopada”, kaže Kvin Latifa, uz osmeh.

Menijev najbolji drug, tigar sa sabljastim zubima Dijego, suočava se sa drugačijom krizom: u poslednje vreme oseća se više kao neka maca nego strašna divlja mačka, i strahuje da ga to što se pridružio krdu čini slabijim.

Dijego kreće sam u potragu za avanturom, pitajući se da li je vreme da napusti krdo.

Što se baksuzne, ali i nepokolebljive veverice poznate kao Skret, čiji je smisao života neuhvatljivi žir, tiče - on upoznaje zavodljivu ženku po imenu Skreti. Njihova borba između polova donosi novi nivo zabave, akcije i romantike.
Još jedan novi lik u ovom univerzumu je Bak, pomalo luda jednooka lasica avanturista koja je slučajno pala u podzemni svet. Tamo je imao sudbonosni susret sa Rudijem, zastrašujućim albino dinosaurusom koji je iskopao Baku oko. Poput Kapetana Ahaba u Mobi Diku, Bak je posvetio život osveti stvorenju koje mu se zamerilo. Usamljeni sisar u svetu džinovskih guštera, Bak je jako dugo bio izolovan – možda i predugo; sklon je razgovorima sa drvećem i grmljem koje ga okružuje.

Koscenarista Joni Brener kaže da je nalaženje porekla Bakovih postupaka bilo prioritet. “Karlos [Saldana] je želeo da definišemo razlog Bakovog ludila. “Želeli smo da njegovo ponašanje ima osnova, bar malo”.

Oposumi Kreš i Edi, Meni, Eli i Dijego prate svog drugara Sida – i mamu dinosaurusa koja ga je odnela – u tajanstveni svet ispod leda, kakav nisu znali da postoji, niti su ikada ranije videli. Podzemni svet naseljen dinosaurusima sasvim je druge razmere.



Ogroman je i opasan, ali i prelep, miran i pun čudesa. Tu ima užasnih opasnosti, ali i divnih iznenađenja. Šta je sa budućim avanturama za Menija, Sida, Dijega, Eli, Skreta, Skreti – i novopridošlu bebu mamuta Breskvicu? Hoće li se Meni i Eli izboriti sa roditeljskim problemima? Hoće li večiti momci Dijego i Sid naći srodne duše i konačno se skrasiti? Hoće li Skret i Skreti naći istinsku sreću – i prokleti žir? Autori još uvek ništa ne potvrđuju. Ali, po rečima producenta Lori Forte, “Postoji više priča koje možemo ispričati sa ovim likovima. I mislim da je publika voljna da sa njima ide dalje.”

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: