Umrla glumica Fara Foset

Američka glumica Fara Foset (Farrah Fawcett), zvezda serije "Čarlijevi anđeli", umrla je danas, 25. juna u 63. godini u bolnici u Santa Moniki, izjavio je njen portparol.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.06.2009.

20:38

Default images

Seks simbol 1970-ih i 1980-ih, Fara Foset je pre dve i po godine počela bitku protiv raka debelog creva koji joj se u međuvremenu proširio na jetru.

Njeno lečenje propraćeno je u televizijskom dokumentarnom filmu "Farrah's Story" (Farina priča) prikazanom početkom ove godine.

Kako mediji prenose njen partner Rajan O’Nil bio je pored njene postelje kada je preminula.

“Iako je ovo izuzetno težak trenutak za njenu porodicu i prijatelje, teši nas sećanje na prelepe trenutke koje smo delili sa Farom tokom godina i saznanje da je njen život donosio radost velikom broju ljudi širom sveta”, izjavio je O’Nil.

Glumica je svetsku slavu stekla 1976. ulogom u kriminalističkoj seriji "Čarlijevi anđeli".

Poster na kojem je ovekovečena u kupaćem kostimu prodat je u milionima primeraka, a njena frizura sa zlatnim loknama - koju su kopirale devojke širom sveta - postala je njen zaštitni znak. Seriju "Čarlijevi anđeli" napustila je posle prve sezone.
Posle serije komercijalno neuspešnih ostvarenja, 1983. godine osvojila je pohvale kritičara za ulogu u pozorišnom komadu "Extremities" koji je kasnije pretočen na filmsko platno.

Naredne, 1984. godine snimila je film "The burning bed" koji joj je doneo prvu od tri nominacija za nagradu "Emi".

Do kraja osamdesetih godina dvadesetog veka snimila je još nekoliko dramskih uloga, među kojima se izdvaja rola Barbare Haton u ostvarenju "Sirota mala bogatašica" za koju je bila nominovana za "Zlatni globus". U karijeri je imala šest nominacija za nagradu "Zlatni globus".

Tokom 2000. godine Fara se na velikom platnu pojavila u Altmanovom filmu "Doktor T i njegove žene", a četiri godine kasnije publika je mogla da je vidi u TV serijama "Ali Mekbil", "Spin City" i "The Guardian".

Bila je udata za glumca Lija Mejdžorsa (Lee Majors), a od 1982. do smrti je bila u romantičnoj vezi sa glumcem Rajanom O'Nilom (Ryan O'Neal) sa kojim ima sina Redmonda.

Foto: Beta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: