Snima se prvi domaći zombi film

Producentska kuća “Talking Wolf Productions” započela je snimanje prvog domaćeg zombi horor filma "Zona Mrtvih".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 30.05.2008.

11:00

Default images

Režija filma “Zona Mrtvih” poverena je Milanu Todoroviću i Milanu Konjeviću koji su, zajedno sa Vukotom Brajovićem, napisali i scenario.

Snimanje se odvija na različitim lokacijama u Pančevu gde je, prema scenariju, smeštena i radnja filma.

U filmu će se pojaviti brojna internacionalna ekipa glumaca predvođena Kenom Forijem, legendom ovog žanra koji iza sebe ima brojne uloge u filmovima americke produkcije kao što su ostvarenja “Dawn of the Dead” Džordža Romera i “Leatherface: The Texas Chainsaw Massacre III". Uz Kena Forija, glume i Kristina Klebe, Emilio Roso, Miki Krstović, Vukota Brajović, Ariadna Kabrol, Marko Janjić i Nenad Ćirić.

Film “Zona mrtvih” snima se pod okriljem novoosnovane producentske kuce “Talking Wolf Productions” čiji će projekti i u budućnosti biti zasnovani na čistim žanrovskim konvencijama akcionih i horor filmova.
Radnja filma prati vojne vežbe koje se odvijaju u Srbiju i u toku kojih Pančevo postaje grad pod opsadom. Na železničkoj stanici ovog industrijskog grada, usled nesrećnog sticaja okolnosti, dolazi do ispuštanja eksperimentalnog i veoma opasnog biohemijskog otrova u vazduh. Iako mu je namena nepoznata, izgleda da otrov zaražene ljude pretvara u bezumna bića željna krvi. U isto vreme, agenti Interpola u saradnji sa lokalnim snagama, sprovode transport zatvorenika iz Vršca za Beograd. U transportu je samo jedan jedini zatvorenik, misteriozne prošlosti, i na izgled veoma opasan. Na drugom kraju grada, ambiciozni, strani novinar, sa grupom lokalnih prijatelja, kreće put železničke stanice, gde je otrovni gas i pušten, kako bi o tome napravio ekskluzivnu reportažu.

Ubrzo nailaze na prve zaražene stanovnike, i shvataju da je bekstvo iz grada jedini izlaz. Otrov se uskoro širi Pančevom, trujući stanovnike, i izgleda kao da je smak sveta na pomolu. Interpolov transport nailazi na zaražene Pančevce, i na izgled rutinski zadatak postaje paklena borba na život i smrt.

Agent Interpola, Mortimer Rejes shvata da jedina šansa za opstanak, leži u udruživanju snaga sa opasnim zatvorenikom, koji je nekako, povezan sa događajima koji se odigravaju oko njih. Sve linije priče će se povezati u lokalnoj policijskoj stanici, gde će se naći agenti Interpola, zatvorenik, strani novinar i njegovi prijatelji. Iako na izgled sigurni iza debelih zidova policijske stanice, čekajući pojačanje, junaci ne shvataju da je prava opasnost tu, među njima, i da će njihova sigurnost biti narušena užasima koje niko nije ni slutio...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: