Umro glumac Hit Ledžer

Glumac Hit Ledžer pronađen je 22. januara mrtav u svom stanu na Menhetnu, u Njujorku, moguće zbog uzete prekomerne količine pilula za spavanje.

Kultura

Izvor: Tanjug, B92

Utorak, 22.01.2008.

15:21

Default images

Telo Hita Ledžera (28), u njegovom stanu u otmenom njujorškom kraju Sohou, pronašle su njegova kućepaziteljka i maserka. One su pokušale da ga reanimiraju, ali glumac je već bio mrtav.

Pored njega su bile pilule za spavanje, ali policija kaže da još uvek nema dokaza da se radi o samoubistvu.

"Isptujemo mogućnost da se predozirao", portparol policije Pol Braun, a preneo Rojters.

"Želimo da zahvalimo našim priajteljima, kao i svima širom sveta, na lepim željama i njihovom mislima u ovom trenutku. Hit je dotakao mnoge živote u svom kratkom životu, ali mali njih je imalo privilegiju da ga zaista poznaje. Bio je čvrsto na zemlji, velikodušan, nesebičan i voleo je život. Molim vas da ispoštujete potrebu naše porodice da ga ožali u miru”, rekao je medijima Hitov otac Kim Ledžer.

Ledžer je 2005. nominovan za nagradu Oskar u kategoriji za najboljeg glumca, za rolu koju je ostvario u filmu "Planina Brokbek" reditelja Anga Lija.

U najnovijoj filmskoj biografiji Boba Dilana "Nisam tu", bio je jedan od 6 glumaca koji su dočarali lik čuvenog muzičara.

Poslednja uloga Hita Ledžera je uloga zloglasnog Džokera u novom filmu o Betmenu. U intervju "Njujork Tajmsu" u novembru 2007. glumac je rekao da je previše pod stresom i da je imao probleme sa spavanjem dok je pokušavao da dočara lik Džokera.

Pored ovih, Ledžer se proslavio i ulogama u filmovima "Braća Grim", "Kazanova", "Priča o vitezu" i "Patriota".

Hit Ledžer rođen je 1979. u Pertu (Australija). Sa glumicom Mišel Vilijams ima dvogodišnju kćerku Matildu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: