Najznačajniji muzički filmovi

Film “Hod po ivici”, o životu kantri muzičara Džonija Keša, proglašen je za naznačajniji film o životu jednog muzičara svih vremena.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2007.

11:00

Default images

Glavne uloge u filmu „Hod po ivici“ tumače Žoakin Feniks i Ris Viderspun. Ris Viderspon je 2006. godine osvojila Oskara za ulogu žene Džonija Keša, Džun Karter u ovom ostvarenju..

Na listi najznačajnijih muzičkih filmova svih vremena, pored ostvarenja „Hod po ivici“, svoje mesto među top deset obezbedio je i film o životu poznatog repera Eminema „8 Mile“ koji se nalazi na drugom mestu. Na trećem mestu nalazi se film „Amadeus“, dok je na četvrtom mestu film o životu Reja Čarlsa „Ray“ sa Džejmijem Foksom u glavnoj ulozi.

Ostvarenje o životu preminulog člana sastava „Joy Division“ Iana Kertisa pod nazivom „Control“ takođe se našlo na listi. Film „Control“ premijerno je prikazan u Kanu, a njegovo zvanično prikazivanje u bioskopima počelo je početkom oktobra 2007. godine.

Film „Control“ režirao je poznati fotograf Anton Korbijn, autor brojnih spotova za sastave „Depeche Mode“ i „U2“.

Film se zasniva na knjizi Kertisove žene Debore Kertis, dok je uloga Iana Kertisa poverena Semu Rajliju, frontmenu sastava „1000 Things“.

Na petom mestu liste našao se film o muzičkom sastavu „Doors“ u kome ulogu Džima Morisona tumači Val Kilmer.

U glasanju za izbor najznačajnijeg muzičkog filma svih vremena, koje je sprovela kompanija „Lovefilm“, učestvovalo je preko 2.000 filmskih obožavalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: