Tuck i beogradski izdavači na Sajmu

Na ovogodišnjem 52. Međunarodnom beogradskom sajmu knjiga, distrubuterska kuća "Tuck" u saradnji sa izdavačkim kućama “Laguna”, “Narodna knjiga” i “Čarobna knjiga” predstaviće se sa nekoliko novih filmskih ostvarenja, nastalih na osnovu popularnih književnih predložaka.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2007.

15:25

Default images

Jedan od filmova koji će biti predstavljeni je “Zlatni kompas”, baziran na bestseleru Filipa Pulmana, prvoj knjizi iz trilogije “Mračna tkanja”, za koji je scenario i režiju uradio Kris Vajc.

Reč je o uzbudljivoj, fantastičnoj avanturi, smeštenoj u drugi svet, u kojoj glume dobitnica Oskara Nikol Kidman, debitantkinja Dakota Blu Ričards, Sem Eliot, Eva Grin i Danijel Kreg.

"Laguna", koja je izdavač kompletne Pulmanove trilogije na ovom tržištu („Severna svetlost/Zlatni kompas”, „Čudotvorni nož”, „Ćilibarski durbin”), za ovogodišnji Sajam knjiga pripremila je reizdanje „Zlatnog kompasa” sa koricom knjige na kojoj se nalazi prvi poster filma.

Na "Laguninom" štandu na Sajmu, posetioci mogu da vide i model Joreka Birnisona, polarnog medveda iz filma “Zlatni Kompas”.

Film „Zlatni kompas” premijerno će biti prikazan 12. decembra u Sava Centru.

U izdanju „Narodne knjige” na domaće tržište stigao je bestseler „P.S. Volim te”, spisateljice Sesilije Ahern, čiju koricu krasi plakat istoimenog filma.

"P.S. volim te" na filmsko platno pretočio je reditelj Richard Lagravenese. Glavne likove u ovoj romantičnoj komediji, Holi i Gerija, tumače Hilari Svonk i Džerald Batler. U filmu igraju i Lisa Kudrou, Đina Geršon i Keti Bejts.

Film „P.S.Volim te” u domaće bioskope stiže 20.decembra.

Po romanu „Ja sam legenda”, pisca Ričarda Matesona, studio "Warner Bros.Pictures" snimio je istoimeni film u režiji Frensisa Lorensa. Roman je za ovu teritoriju objavila „Čarobna knjiga”, a naslovnu stranu takođe krasi prvi plakat filma.

U ovoj zanimljivoj i orginalnoj S/F priči Vil Smit tumači glavnu ulogu, Roberta Nevila poslednjeg preživelog čoveka u Njujorku, a možda i svetu.

Film “Ja sam legenda” u domaće bioskope stiže 10. januara 2008.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: