Premijera crtaća Mućkalica Beogradu

Premijera novog Diznijevog animiranog filma "Mućkalica" biće održana 2. septembra u Centru "Sava", u 17 i 19 časova, najavila je beogradska distributerska kuća "Taramaunt".

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 30.08.2007.

10:00

Default images

U redovnu distribuciju, film koji stiže sa najvišim ocenama kritike, ulazi 6. septembra a u Beogradu će biti prikazivan u sinepleksu "Takvud" i bioskopu u Domu sindikata, saopštio je "Taramaunt".

Film “Mućkalica” režirao je oskarovac Bred Bird, koji je i autor scenarija, a snimljen je u studiju "Piksar", u najnovijoj tehnici digitalne animacije.

"Mućkalica" je priča o dva junaka - pacovu Remiju koji ima savršeno čulo mirisa i urođeni smisao za kuvanje i dečaku Lingvinu koji iznosi đubre iz kuhinje jednog od elitnih pariskih restorana.

Između njih dvojice se razvija prijateljstvo, koje je na prvi pogled nezamislivo ali rezultat prijateljstva je osvajanje kulinarskog prestola.

Remi se u početku ne obazire što među restoraterima vlada najveći strah od njegove vrste ali kada shvati da njegova virtuoznost ne može da dođe do izražaja u luksuznom restoranu, on nalazi u Lingvinu potrebnu "fasadu".

Glumci koji su pozajmili glasove animiranim junacima uspeli su da dosledno koriste neodoljivi francuski naglasak, što veoma visprenim replikama daje poseban šarm.

Animatori su takođe nastojali da pokretima glavnih likova udahnu francusku eleganciju, pa su inspiraciju tražili gledajući francuske filmove a koristili su fizionomije glumaca kao što su Serž Ginsberg i Brižit Bardo kada su kreirali likove.

U filmu čiji je originalni naslov "Ratatouille" (ime jednog francuskog jela sliccnog našoj mućkalici) podjednako će uživati i deca i njihovi roditelji jer najbolji "crtaći" se uvek prave za sve od 7 do 77 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: