Filmovi sa Mostre uskoro u Beogradu

Iz takmičarskog programa 64. Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, koji počinje 29. avgusta, domaća publika će moći da u predstojećoj sezoni vidi pet novih ostvarenja, najavio je domaći distributer "Tuck".

Kultura

Izvor: Tanjug.

Sreda, 29.08.2007.

14:00

Default images

U izboru filmske distributerske kuće “Tuck” nalaze se četiri američka filma različitih žanrova i jedna evropska koprodukcija slavnog francuskog reditelja Erika Romera.

Komediju "The Darjeeling Limited”, u produkciji kompanije "Fox Searchlight Pictures", režirao je Ves Anderson.

Reč je o tri brata koja pokušavaju da ožive porodične veze. Najstariji se nada da će ponovo uspostaviti kontakt sa mlađom braćom vodeći ih na putovanje vozom kroz egzotične predele Indije.

Glavne uloge tumače Oven Vilson, Edrijen Brodi i Džejson Švarcman.
Vestern "Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa" (The Assassination Of Jesse James By Coward Robert Ford) režirao je Endrju Dominik.

Film govori o Robertu Fordu, najmlađem članu bande koji je u dogovoru sa vlastima eliminisao najslavnijeg odmetnika Divljeg zapada Džesija Džejmsa, ispalivši mu metak u leđa.

Džejmsa igra Bred Pit, dok se u ulozi Forda nalazi Kejsi Aflek.
Dramu "U dolini Ilaj" (In the Valley of Elah) radio je Oskarom nagrađeni reditelj Pol Hegisa.

To je priča o ratnom veteranu, koga tumači Tomi Li Džons, koji sa suprugom, koju u filmu glumi Suzan Sarandon, kreće u potragu za sinom, vojnikom koji se nedavno vratio iz Iraka, ali je zatim misteriozno nestao.

Šarliz Teron glumi detektivku koja im pomaže u istrazi.
Kompanija "Warner Bros. Pictures” predstaviće u Veneciji film "Majkl Klejton" (Michael Clayton) reditelja Tonija Gilroja, u kojem naslovnu ulogu igra Džordz Kluni, a partneri su mu Tom Vilkinson, Tilda Svinton, Sidni Polak i Pamela Grej.

Klejton je bivši tužilac koji sada sređuje unutrašnje probleme u velikoj advokatskoj firmi u Njujorku. On vodi računa da prljavi poslovi koje obavlja jedan od vlasnika firme, a koga tumači Polak, ne isplivaju na videlo.

Novi film veterana evropske kinematografije Erika Romera "Ljubavi Astreje i Seladona" (Les Amours d'Astree Et Celadon) snimljen je u koprodukciji Francuske, Italije i Španije.

Film je inspirisan mitološkom pričom o mladom pastiru Seladonu koga je verenica optužila da je vara.

On u očajanju skače u nabujalu reku, ali ne strada već stiže u zemlju nimfa, koje mu pomazzu da prebrodi probleme.

Glavne uloge tumacce Endi Žile (Andy Gillet), Stefani de Krajenkur (Stephanie de Crayencour) i Sesil Kasel (Cecile Cassel).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: