Film Klopka nagrađen Gran prijem

Film “Klopka” Srdana Golubovića dobio je glavnu nagradu, Gran pri, na 11. Sofijskom filmskom festivalu, jednom od naznačajnijih filmskih festivala u regionu.

Beta
Podeli

Međunarodni filmski festival u Sofiji održan je od 1. do 11 marta 2007. godine.

Nagradu je Srdanu Goluboviću uručio Jirži Mencl koji je izjavio da mu je drago što je Golubović dobio nagradu.

Srdan Golubović: „Stvarno nisam očekivao nagradu, taj festival je poslednjih godina postao verovatno jedan od dva najznačajnija festivala u regionu i veoma priznat u Evropi... Taj utisak koji sam imao posle Berlina da film izuzetno komunicira sa publikom svuda se obistinio i publika u Sofiji je sjajno reagovala na to da smo mi dobili nagradu. Niko nije bio iznenađen, u stvari mi smo jedini bili iznenađeni, jer svi su pretpostavljali da ćemo mi dobiti glavnu nagradu. Pokazalo se da film stvarno ima neku univerzalnu priču i univerzalnu snagu i za mene je ovo značajan uspeh. Ono što je za mene bilo takođe priznanje je da mi je nagradu uručio Jirži Mencl koji je gledao film i koji je rekao da je srećan što je film dobio nagradu jer mu se izuzetno sviđa.„

Film "Klopka" u kome glavne uloge tumače Nebojša Glogovac, Nataša Ninković, Anica Dobra, Miki Manojlović i Marko Đurović, premijerno je prikazan na Festivalu u Berlinu a zatim je svečano otvorio i 35. Fest.

Nakon Sofije „Klopka” će biti prikazana na međunarodnom festivalu filma centralne i istočne Evrope u Visbadenu.

Na festivalu u Sofiji je van konkurencije u programu gala premijera prikazan još jedan naš film – „Guča” Dušana Milića, koji je dobio nagradu publike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu