Pajtonovci ponovo zajedno u TV seriji

Mjuzikl Monti Pajtonovaca (Monty Python's Flying Circus) "Spamalot" biće obrađen u okviru specijalne emisije "South Bank Show-a" kada ovaj program ITV-a bude ponovo lansiran na jesen.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 30.08.2006.

16:38

Default images

U programu će se pojaviti i svi preostali članovi originalne ekipe Pajtonovaca - Erik Ajdl (Eric Idle), Teri Džons (Terry Jones), Teri Gilijam (Terry Gilliam), Majkl Palin (Michael Palin) i Džon Kliz (John Cleese).

Ovaj program će pratiti transfer Spamalota iz Njujorka u londonsko Palas pozorište (Palace Theatar).

Druge epizode "South Bank Show-a" će napraviti osvrt na glumca Robija Koltrejna (Robbie Coltrane), pevača Džordža Majkla (George Michael) i pisca Džej Džija Balarda (JG Ballard).

Jesenja postavka predstave "Spamalot", koja je zasnovana na filmu Monti Pajtonovaca iz 1975. "Monti Pajton i Sveti Gral", preselila se u London nakon izvanredno uspešnih izvođenja na Brodveju. Predstava je osvojila tri Toni nagrade.

"Spamalot" je napisao Ajdl, a podržali su ga i ostali Pajtonovci - intervjui sa svim originalnim članovima će biti prikazani u specijalu "South Bank Show-a".

"South Bank Show", koji vodi Melvin Breg (Melvyn Bragg) je najveća umetnička serija na ITV - u.

Ova mreža koja se bori za opstanak nada se da će povratiti slavu jesenjom programskom šemom, u okviru koje se nalazi i dramska serija "Cracker", sa Robijem Koltrejnom u glavnoj ulozi.

Koltrejn će takođe biti zvezda emisije koja se bavi pre svega oživljavanjem izuzetno uspešne serije u kojoj on igra psihologa-forenzičara Edija Ficdžeralda (Eddy Fitzgerald), ali i njegovom ulogom džina Hagrida u filmovima o Hariju Poteru (Harry Potter).

Pisac Irvajn Velš (Irvine Welsh), umetnik Dejmijen Hirst (Damien Hirst) i Nik Park (Nick Park) tvorac Volasa i Gromita (Wallace And Gromit) biće takođe među temama koje će serijal obrađivati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Podeli: