Neki od filmova u trci za Zlatnog lava

Novi film Darena Aronofskog "The Fountain" biće premijerno prikazan u okviru takmičarskog programa 63. filmskog festivala u Veneciji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 29.08.2006.

16:12

Default images

Daren Aronofski je privukao pažnju javnosti svojim prethodnim filmovima "Pi" i "Rekvijem za snove".

"The Fountain" predstavlja odiseju o hiljadugodišnjoj borbi jednog čoveka da spase ženu koju voli.

Njegovo epsko putovanje počinje u XVI veku u Španiji, gde konkvistador Tomas Kreo započinje potragu za Drvetom života, legendom za koju se veruje da može doneti večni život onome ko pije iz njegovog korena, par vekova kasnije kao savremeni naučnik, Tomi Kreo, on očajnički pokušava da pronađe lek za rak koji ubija njegovu voljenu ženu Izabel. Putujući kroz svemir kao astronaut iz XXVI veka, Tom počinje da shvata misterije života koje su ga zaokupljale više vekova.

Glavne uloge tumače Hju Džekmen i dobitnica Oskara Rejčel Vajz.

Film se u domaćim bioskopima očekuje početkom naredne godine.

U trci za Zlatnog lava predstaviće se i italijanski film "Zlatna kapija" (Nuovomondo).

Radnja filma "Zlatna kapija" odigrava se na Siciliji i govori o grupi meštana zavedenih slatkim obećanjima o boljem životu koji ih čeka pred kapijama novog sveta u Americi.

Glavne uloge tumače Šarlot Ginzburg i Vičenco Amato dok režiju potpisuje Emanuele Krialeze, dobitnik Gran Prija kritike na Festivalu u Kanu 2002. godine za film "Respiro".

Van takmičarskog programa biće prikazan trenutno jedan od najvećih hitova u Americi "Đavo nosi Pradu" sa Meril Strip i En Hetavej u glavnim ulogama kao i Kenet Brana sa svojom filmskom vizijom Mocartove opere "Čarobna frula".

Nova verzija "Čarobne frule" rađena je po adaptiranom libretu Stivena Fraja, dok je radnja premeštena u period Prvog svetskog rata.

Adaptacija romana Lorin Vajsberger, "Đavo nosi Pradu" smeštena je u svet njujorške modne scene i inspirisana čuvenom urednicom magazina "Vogue".

Film skromnog budžeta je samo u Americi zaradio preko 120 miliona dolara.

"Đavo nosi Pradu" u domaće bioskope stiže 16. novembra.

Flmski festival u Veneciji će trajati od 30. avgusta do 9. septembra.

Tuck

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: