Nagrade 41. Filmskih susreta Niš 2006

Žiri ovogodišnjih Filmskih susreta u Nišu, koji je radio u sastavu Snežana Nikšić, Zlata Numanagić i Božidar Stošić, jednoglasnom odlukom odlučio je da nagradu "Car Konstantin" za najbolju mušku ulogu dodeli Milanu Gutoviću za uloge Ozrena Ćuka i Milana u filmovima "Uslovna sloboda" i "Sedam i po

Podeli

Grand prix - Naissa dodeljena je Petru Kralju za ulogu Obrada Srećkovića u filmu "Sinovci".

Nada Šargin dobitnica je priznanja "Carica Teodora" za ulogu Saleta u filmu "Sutra ujutru".

Povelja za mušku ulogu dodeljena je Vuku Kostiću za uloge Alekse i Mihajla Japunđe u filmovima "Stvar srca" i "Sinovci", dok je povelja za žensku ulogu dodeljena Nadi Macanović za ulogu Jovane u filmu "Stvar srca".

Nagrada za epizodnu mušku ulogu dodeljena je Nebojši Glogovcu za ulogu Naleta u filmu "Sutra ujutru", a za epizodnu žensku ulogu Miri Stupici za ulogu učiteljice Milice u filmu "Sedam i po".

Za najboljeg debitanta proglašen je Nikola Rakočević za ulogu Milana Srećkovića – strica u filmu "Sinovci".

Film/TV

Film "Sedam i po" u selekciji Raindance festivala

Učešće na tek završenom Sarajevo film festivalu, bilo je od presudnog značaja za ekipu filma "Sedam i po", na čelu sa scenaristom i rediteljem Miroslavom Momčilovićem, kojoj su nakon projekcije, poziv uputili organizatori "Raindance film festivala".

Film/TV četvrtak 31.08. 16:56 Komentara: 0

Veče brazilske kulture

Veb portal Izlazak.com u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom, Ambasadom Brazila u Beogradu i magazinom za popularnu kulturu “Pop Kult” organizuje “Veče Brazilske kulture” u bašti Studentskog kulturnog centra - u četvrtak, 31. avgusta u 20 časova.

Film/TV utorak 29.08. 16:05 Komentara: 0
strana 1 od 16 idi na stranu