Filmovi umesto fudbala

Filmska revija “Ako ne gledaš fudbal, dođi sa drugaricama u bioskop” održaće se od 8. do 13. juna u Sava centru.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 04.06.2010.

13:59

Default images

Povodom početka Svetskog prvenstva u fudbalu, Sava centar organizuje filmsku reviju posvećenu uglavnom ženskom polu, koja obuhvata hitove reditelja kao što su Džejson Rajtman, Roman Polanski, Pedro Almodovar i Jan Kunen, ali i dve premijere.

Reviju će 8. juna otvoriti film “Komplikovano je” Nensi Mejers, sa Meril Strip, Stivom Martinom i Alekom Boldvinom u glavnim ulogama, a sledi ostvarenje “Da li ste čuli za Morganove?” Marka Lorensa sa Sarom Džesikom Parker i Hjuom Grantom.

Za 9. jun najavljen je Rajtmanov hit “U vazduhu” i triler “Pisac iz senke” Polanskog, koji je osvojio Srebrnog medveda februara ove godine na Berlinalu. Beogradska premijera novog filma Romana Polanskog bila je na 38. Festu, nekoliko dana posle svetske u Berlinu, a glavne uloge u tom trileru, koji je inspirisan političkom karijerom bivšeg britanskog premijera Tonija Blera, igraju Ijan MekGregor, Kim Katral i Pirs Brosnan.

Drugarice će u Sava centru 10. juna imati priliku da pogledaju i film “Ne zaboravi me” Alena Kutlera i “Prekinuti zagrljaj” Almodovara, sa njegovom muzom Penelope Kruz u naslovnoj ulozi, dok su dan kasnije na programu dva filma posvećena slavnoj francuskoj modnoj kreatorki - “Koko pre Šanel” En Fontejn i “Koko i Stravinski”.

Za završnicu je najavljena premijera animiranog filma “Priča o igračkama 3”, čiji je reditelj Li Unkiš, a sinhronizovan je na srpski jezik. Glasove su glavnim junacima pozajmili Gordan Kičić, Dragoljub Ljubičić Mićko, Voja Brajović, Nada Blam, Dubravko Jovanović, Lazar Dubovac, Milan Antonić, Srboljub Milin, Maša Dakić i Danijel Sič.

Premijerno će biti prikazan i film “Plan B” Alana Pola, u kojem igraju Dženifer Lopez, Aleks O'Loglin, Mikela Votkins i Erik Kristijan Olsen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: