Volite li ovaj Eminemov hit? Imamo loše vesti za vas VIDEO

Kako tvrdi jedno istraživanje provedeno na Univerzitetu u Njujorku 2017. godine, Eminemova pesma "Lose Yourself" omiljena je najvećem broju psihopata, što znači da fanovi ovog hita imaju veće šanse da su psihopate, prenosi Unilad.

Izvor: B92
Podeli
Foto:  EPA-EFE/ETIENNE LAURENT
Foto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Tim istraživača je naveo 200 ljudi da ispune upitnik koji je procenjivao njihov nivo psihopatije - poremećaja kog karakterizuje nedostatak empatije, nedostatak emocionalnog odgovora i manipulativnost.

Zatim su ispitanici dobili 260 pesama za slušanje i ocenjivanje, a istraživači su otkrili da su oni s najvišim ocenama psihopata bili među najvećim obožavateljima Eminemove pesme.

Psihopate jako vole još dve pesme

Osim ove pesme, najveći broj psihopata naveo je da voli da sluša i "What Do you Mean?" Dćastina Bibera i "No Diggity" Blackstreeta i Dr. Drea.

Možda mislite da ovo izgleda kao pomalo neozbiljna studija, ali istraživači su insistirali da bi mogla da posluži važnoj svrsi. Paskal Valič, koji je vodio istraživanje, rekao je za The Guardian: "Mediji psihopate prikazuju kao ubice sekirom i serijske ubice, ali stvarnost je da oni nisu posebni; nisu poput Džokera u Batmenu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.