Izložba "Drugi svetski rat u minijaturi"

Izložba "Drugi svetski rat u minijaturi - 80 godina od Aprilskog rata" biće održana u aprilu povodom 80 godina od događaja kojim je u Srbiji započeo Drugi svetski rat. Izložba će trajati od 1. do 24. aprila 2021. godine, u Galeriji nauke i tehnike SANU.

Kultura

Izvor: SANU

Četvrtak, 15.04.2021.

14:47

Izložba
Ilustracija: Profimedia

Na izložbi će biti prikazano više od 100 maketa borbenih sredstava iz ovog perioda - avioni, brodovi, vozila, diorame i vinjete. Pored maketa, biće izloženi i panoi na kojima će se nalaziti crteži i fotografije, mape borbenih dejstava, isečci iz štampe, kao i različiti tekstovi.

Kako su burna istorijska dešavanja učinila da je broj muzejskih eksponata borbene tehnike iz tog perioda veoma ograničen, maketa je odabrana kao pogodan medij da posetiocima izložbe pruži trodimenzionalni prikaz i uvid u pomenuta tehnička dostignuća.

Izložba je namenjena široj publici, a jedan od njenih ciljeva je upoznavanje posetilaca sa maketarstvom u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

15 h

Podeli: