Beogradska umetnica Milena ZeVu uz Marinu Abramovič i Benksija u Londonu

Beogradska umetnica Milena ZeVu učestvovuje na 250. letnjoj izložbi Britanske Kraljevske Akademije Umetnosti u Londonu, koja je otvorena danas.

Izvor: B92
Podeli
Foto promo
Foto promo

Milenin rad ArtWalks #139 Belgrade našao se pored nekih od najistaknutijih članova Akademije i umetnika današnjice, kao sto su David Hockney, Marina Abramovic, Tracey Emin, Banksy i drugi.

Izloženi rad ArtWalks je dinamičan umetnički projekat u kojem se umetnica bavi temom prisutnosti i brzinom života kao i odnosom umetnika prema radu i realnosti u kojoj se nalazi.

Milena ZeVu je konceptualna umetnica čiji rad uključuje slike, skuplture, instalacije i performans. Izložba će trajati do 19. avgusta. 2018. godine, a glavni koordinator izložbe je Grayson Perry, dobitnik Turnerove nagrade.

Ostalo

Marokanska nedelja zanatlija - Podgoričko kulturno leto 2018

Ministarstvo turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koje zastupa La Maison de l’Artisan i Marokanska ambasada u Beogradu, uz podršku Glavnog grada Podgorice organizuju po prvi put u Crnoj Gori, Marokansku nedelju zanatlija u Podgorici, od 21. do 28. juna 2018. godine, na Trgu nezavisnosti.

Ostalo četvrtak 21.06. 09:00 Komentara: 0
strana 1 od 6 idi na stranu