Književno veče u Ambasadi Republike Srbije u Londonu

U četvrtak 12. aprila, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu u organizaciji Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu (ASWA) održano je književno veče posvećeno Geopoetikinoj ediciji Srpska proza u prevodu (Serbian Prose in Translation – SPiT) i književnom opusu Vladislava Bajca, autora i direktora izdavačke kuće Geopoetika.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 19.04.2018.

20:35

Književno veče u Ambasadi Republike Srbije u Londonu

Povod za ovo književno veče je Međunarodna nagrada Londonskog sajma knjiga za izvrsnost u kategoriji Preduzimljivost u književnom prevođenju koju je Geopoetika dobila nedavno, upravo za ediciju SPiT.

Pored Vladislava Bajca, govorili su i Sonja Besford, spisateljica i predsednica Udruženja književnika i umetnika u inostranstvu, Suzan Kurtis, osnivač izdavačke kuće Istros Books iz Londona koja je takođe objavila nekoliko naslova iz edicije SPiT i Christina Pribichevich Zorić, književni prevodilac.

Ovom događaju pristustvovala je i Nataša Marić, vršilac dužnosti Ambasadora Republike Srbije u Londonu, koja je takođe bila i na ceremoniji dodele nagrade.

Književno veče u čast nagrađene edicije još jedan je pokazatelj da Srpska proza u prevodu ima sve veće uspehe u svetu i da je, kako je žiri nagrade naveo: „Izdavačka kuća Geopoetika bacila svetlo na region i književnost koja je bila vrlo malo poznata na engleskom jeziku dok oni nisu stupili na scenu“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: