Novinarima zabranjeno da prisustvuju skupštini ULUS-a

Tokom prijavljivanja umetnika za prisustvovanje Skupštini Udruženja likovnih umetnika Srbije došlo je do incidenta kada je obezbeđenje zabranilo novinarskim ekipama da uđu u salu paviljona Cvijeta Zuzorić.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

15:06

Novinarima zabranjeno da prisustvuju skupštini ULUS-a
Foto: Tanjug / Filip Kraincaniæ

Novinarima je podeljen papir na kojem piše da je Upravni odbor ULUS-a na sednici održanoj 13. aprila ove godine doneo odluku da radni deo skupštine udruženja bude zatvoren za javnost.

Nekoliko umetnika negodovalo je zbog takve odluke Upravnog odbora, vičući da je rad ULUS-a po zakonu otvoren za javnost.

Novinarima je čovek koji nije želeo da se predstavi rekao da moraju da izađu iz paviljona Cvijeta Zuzorić, da bi kasnije član UO udruženja Nenad Glišić kazao da je medijskim ekipama samo zabranjen ulazak u salu gde će se održavati skupština.

Inače, kako se na licu mesta može videti, umetnici plaćaju zaostalu članarinu da bi mogli da prisustvuju i glasaju na Skupštini, te je stoga i neizvesno kada će sednica početi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: