Novi mural šokirao stanovike Stokholma / FOTO

Stanovnici Stokholma bili su prilično iznenađeni kada su u sredu ujutro na obližnjoj zgradi ugledali džinovski plavi penis.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 14.04.2018.

10:20

Novi mural šokirao stanovike Stokholma / FOTO
Foto: Thinkstock

Mural je oslikala umetnica Karolina Falkholt, čije je prethodno delo slične prirode u Njujorku potrajalo samo nekoliko dana.

Čini se da će to i sada biti slučaj, s obzirom na to da jedan deo stanovnika smatra prizor uvredljivim. "Umetnička sloboda nam je izuzetno važna, ali istovremeno moramo da poštujemo mišljenje naših najbližih suseda", izjavila je Kamila Klint iz kompanije Atrium Ljungberg koja je unajmila umetnicu.

"Kroz kratak boravak ovog dela na zgradi nudimo priliku svim zainteresovanima da uživaju u njemu", dodala je.

Kompanija navodi da je, s druge strane, veliki broj ljudi bio oduševljen muralom, piše Lokal.

Četrdesetdvogodišnja umetnica rekla je da je mislila će njeni sunarodnici Šveđani biti otvoreniji za ovakvu vrstu umetnosti od Njujorčana.

Mural će biti prekrečen za par nedelja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: