Novi mural šokirao stanovike Stokholma / FOTO

Stanovnici Stokholma bili su prilično iznenađeni kada su u sredu ujutro na obližnjoj zgradi ugledali džinovski plavi penis.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Mural je oslikala umetnica Karolina Falkholt, čije je prethodno delo slične prirode u Njujorku potrajalo samo nekoliko dana.

Čini se da će to i sada biti slučaj, s obzirom na to da jedan deo stanovnika smatra prizor uvredljivim.

"Umetnička sloboda nam je izuzetno važna, ali istovremeno moramo da poštujemo mišljenje naših najbližih suseda", izjavila je Kamila Klint iz kompanije Atrium Ljungberg koja je unajmila umetnicu.

"Kroz kratak boravak ovog dela na zgradi nudimo priliku svim zainteresovanima da uživaju u njemu", dodala je.

Kompanija navodi da je, s druge strane, veliki broj ljudi bio oduševljen muralom, piše Lokal.

Četrdesetdvogodišnja umetnica rekla je da je mislila će njeni sunarodnici Šveđani biti otvoreniji za ovakvu vrstu umetnosti od Njujorčana.

Mural će biti prekrečen za par nedelja.

Ostalo

Promocija balkanske kulture i umetnosti u Briselu

Naftna industrija Srbije (NIS), jedna od najvećih regionalnih energetskih kompanija, i ove godine jepodržalafestival „Balkan trafik“ u Briselu, umetničku manifestaciju koja se od 2007. godine uspešno organizuje pod pokroviteljstvom Evropske komisije i koja značajno doprinosi promociji kulture zemalja Jugoistočne Evrope u EU.

Ostalo nedelja 22.04. 16:15 Komentara: 0

Književno veče u Ambasadi Republike Srbije u Londonu

U četvrtak 12. aprila, u Ambasadi Republike Srbije u Londonu u organizaciji Udruženja srpskih pisaca i umetnika u inostranstvu (ASWA) održano je književno veče posvećeno Geopoetikinoj ediciji Srpska proza u prevodu (Serbian Prose in Translation – SPiT) i književnom opusu Vladislava Bajca, autora i direktora izdavačke kuće Geopoetika.

Ostalo četvrtak 19.04. 20:35 Komentara: 1

Izložba turskog streličarstava u Beogradu

Izložba turskog streličarstava "Kemankeš" biće otvorena od 23. aprila do 5. maja u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije, najavili su organizatori. Posetioci će imati priliku da se upoznaju sa istorijatom turskog streličarstva, kao i prefinjenom veštinom izrade lukova, strela i streličarske opreme.

Ostalo sreda 18.04. 12:38 Komentara: 1
strana 1 od 5 idi na stranu