Muzej zlata jedinstven u svetu, hiljade eksponata / FOTO / VIDEO

Veliki broj turista posećuje Muzej zlata (Museo del Oro) u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, gde imaju priliku da putuju u "zlatnu istoriju" te zemlje.

Kultura

Izvor: Anadolija

Nedelja, 01.04.2018.

18:25

Muzej zlata jedinstven u svetu, hiljade eksponata / FOTO / VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

U Muzeju zlata, koji je osnovan 1939. godine, nalazi se velika kolekcija zlatnih eksponata koji datiraju iz pretkolumbovog vremena. Mnogi od njih pripadali su Inkama i Majama.

Muzej je jedinstven u svetu i potrebna su najmanje četiri sata da ga obiđete.
Godišnje muzej, u kojem je izloženo 54.000 eksponata, od kojih 34.000 predmeta od zlata, poseti oko pola miliona turista.

Nalazi se u istorijskom delu Bogote. Izložene su maske, oružje, tijare kao i eksponati od drveta, bisera, keramike i kostiju.

A post shared by Shea Flynn (@shmackyn) on

U muzeju, koji se proteže na nekoliko spratova, pažnju privlači i mumija mlade devojke koja je ubijena sa 14 godina.

A post shared by *Pipe Vega* (@pipevega82) on

Predstavnica muzeja Ana Maria Gonzales Galvis izjavila je za Anadoliju da muzej podseća na istoriju te zemlje.

Cilj je, kako je kazala, posetiocima pokazati zlato koje je simbolizovalo moć civilizacija na kontinentu. Galvis je istakla da su ovo zlato koristile lokalne vođe. Ona je rekla i da već dugi niz godina radi u muzeju, ali da svaki put kada ga obilazi ima različite poglede na izložene predmete.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: