Muzej zlata jedinstven u svetu, hiljade eksponata / FOTO / VIDEO

Veliki broj turista posećuje Muzej zlata (Museo del Oro) u kolumbijskom glavnom gradu Bogoti, gde imaju priliku da putuju u "zlatnu istoriju" te zemlje.

Izvor: Anadolija
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

U Muzeju zlata, koji je osnovan 1939. godine, nalazi se velika kolekcija zlatnih eksponata koji datiraju iz pretkolumbovog vremena. Mnogi od njih pripadali su Inkama i Majama.

Muzej je jedinstven u svetu i potrebna su najmanje četiri sata da ga obiđete.

Godišnje muzej, u kojem je izloženo 54.000 eksponata, od kojih 34.000 predmeta od zlata, poseti oko pola miliona turista.

Nalazi se u istorijskom delu Bogote. Izložene su maske, oružje, tijare kao i eksponati od drveta, bisera, keramike i kostiju.

A post shared by Shea Flynn (@shmackyn) on

U muzeju, koji se proteže na nekoliko spratova, pažnju privlači i mumija mlade devojke koja je ubijena sa 14 godina.

A post shared by *Pipe Vega* (@pipevega82) on

Predstavnica muzeja Ana Maria Gonzales Galvis izjavila je za Anadoliju da muzej podseća na istoriju te zemlje.

Cilj je, kako je kazala, posetiocima pokazati zlato koje je simbolizovalo moć civilizacija na kontinentu. Galvis je istakla da su ovo zlato koristile lokalne vođe. Ona je rekla i da već dugi niz godina radi u muzeju, ali da svaki put kada ga obilazi ima različite poglede na izložene predmete.

Ostalo

Marokanska nedelja zanatlija - Podgoričko kulturno leto 2018

Ministarstvo turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koje zastupa La Maison de l’Artisan i Marokanska ambasada u Beogradu, uz podršku Glavnog grada Podgorice organizuju po prvi put u Crnoj Gori, Marokansku nedelju zanatlija u Podgorici, od 21. do 28. juna 2018. godine, na Trgu nezavisnosti.

Ostalo četvrtak 21.06. 09:00 Komentara: 0
strana 1 od 780 idi na stranu