Kolarčeva zadužbina posle više od 20 godina dobila novi klavir / VIDEO

Zadužbina Ilije Kolarca, posle više od 20 godina, dobila je novi koncertni klavir.

Izvor: B92
Podeli

U prikupljanju sredstava, koje je trajalo tri godine, učestvovalo je 88 ktitora i Ministarstvo pravde, koje je novac dalo iz sredstava oportuniteta.

I kao pre 30 godina, maestro Ivo Pogorelić birao je novi klavir za Kolarčevu zadužbinu. Od 11 modela hamburške fabrike Stenvej, upravo ovaj će beogradskoj publici služiti narednih nekoliko decenija.

"Sredstvima dobijenim po osnovu oportuniteta, odnosno odlaganjem krivičnog gonjenja, u mogućnosti smo recimo, da klavir, umesto iza rešetaka, sviramo na mnogo prikladnijem mestu", izjavila je Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.

Preciznije: Odlaganje krivičnog gonjenja može se otplatiti, a ta sredstva za ovu godinu premašuju tri i po miliona diniara.

Ministarka pravde o klaviru, i rezultatima, iz nepoznatih razloga nije htela da govori. Ipak, sredstva oportuniteta usmeravaju se u zdravstvo, prosvetu, socijalu i kulturu.

Najveća investicija je rekunstruisano porodilište i nova angio-sala u Čačku, a novi klavir u Kolarcu 98. je investicija tog tipa u ovoj godini.

Ostalo

Marokanska nedelja zanatlija - Podgoričko kulturno leto 2018

Ministarstvo turizma, vazdušnog saobraćaja, domaće radinosti i socijalne ekonomije Kraljevine Maroko, koje zastupa La Maison de l’Artisan i Marokanska ambasada u Beogradu, uz podršku Glavnog grada Podgorice organizuju po prvi put u Crnoj Gori, Marokansku nedelju zanatlija u Podgorici, od 21. do 28. juna 2018. godine, na Trgu nezavisnosti.

Ostalo četvrtak 21.06. 09:00 Komentara: 0
strana 1 od 780 idi na stranu