Kolarčeva zadužbina posle više od 20 godina dobila novi klavir / VIDEO

Zadužbina Ilije Kolarca, posle više od 20 godina, dobila je novi koncertni klavir.

Izvor: B92
Podeli

U prikupljanju sredstava, koje je trajalo tri godine, učestvovalo je 88 ktitora i Ministarstvo pravde, koje je novac dalo iz sredstava oportuniteta.

I kao pre 30 godina, maestro Ivo Pogorelić birao je novi klavir za Kolarčevu zadužbinu. Od 11 modela hamburške fabrike Stenvej, upravo ovaj će beogradskoj publici služiti narednih nekoliko decenija.

"Sredstvima dobijenim po osnovu oportuniteta, odnosno odlaganjem krivičnog gonjenja, u mogućnosti smo recimo, da klavir, umesto iza rešetaka, sviramo na mnogo prikladnijem mestu", izjavila je Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.

Preciznije: Odlaganje krivičnog gonjenja može se otplatiti, a ta sredstva za ovu godinu premašuju tri i po miliona diniara.

Ministarka pravde o klaviru, i rezultatima, iz nepoznatih razloga nije htela da govori. Ipak, sredstva oportuniteta usmeravaju se u zdravstvo, prosvetu, socijalu i kulturu.

Najveća investicija je rekunstruisano porodilište i nova angio-sala u Čačku, a novi klavir u Kolarcu 98. je investicija tog tipa u ovoj godini.

Ostalo

Nagrađivani film "Džejn" pred beogradskom publikom

Hvaljeni dokumentarac "Džejn", koji publiku upoznaje sa revolucionarnim radom i nesvakidašnjim životom dr Džejn Gudal, naučnice čija su istraživanja iz korena promenila naša saznanja o svetu šimpanzi, premijerno će biti prikazan pred domaćom publikom 14. marta od 18 časova u Kulturnom centru Beograda. Ulaz je slobodan.

Ostalo sreda 14.03. 13:55 Komentara: 0

Stojanović: Treba pantomimu vratiti u pozorište

Povodom obeležavanja Svetskog dana pantomime (22. mart), Beograd će biti domaćin prve Svetske konferencije o pantomimi od 21. do 23. marta kada će ugostiti četrdesetak pantomimičara iz 12 zemalja, najavio je predsednik Svetske organizacije pantomimičara Marko Stojanović.

Ostalo nedelja 11.03. 20:55 Komentara: 2
strana 1 od 775 idi na stranu