Kolarčeva zadužbina posle više od 20 godina dobila novi klavir / VIDEO

Zadužbina Ilije Kolarca, posle više od 20 godina, dobila je novi koncertni klavir.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 26.12.2017.

18:20

Kolarčeva zadužbina posle više od 20 godina dobila novi klavir / VIDEO

U prikupljanju sredstava, koje je trajalo tri godine, učestvovalo je 88 ktitora i Ministarstvo pravde, koje je novac dalo iz sredstava oportuniteta.

I kao pre 30 godina, maestro Ivo Pogorelić birao je novi klavir za Kolarčevu zadužbinu. Od 11 modela hamburške fabrike Stenvej, upravo ovaj će beogradskoj publici služiti narednih nekoliko decenija.

"Sredstvima dobijenim po osnovu oportuniteta, odnosno odlaganjem krivičnog gonjenja, u mogućnosti smo recimo, da klavir, umesto iza rešetaka, sviramo na mnogo prikladnijem mestu", izjavila je Jasna Dimitrijević, direktorka Kolarčeve zadužbine.

Preciznije: Odlaganje krivičnog gonjenja može se otplatiti, a ta sredstva za ovu godinu premašuju tri i po miliona diniara.

Ministarka pravde o klaviru, i rezultatima, iz nepoznatih razloga nije htela da govori. Ipak, sredstva oportuniteta usmeravaju se u zdravstvo, prosvetu, socijalu i kulturu.

Najveća investicija je rekunstruisano porodilište i nova angio-sala u Čačku, a novi klavir u Kolarcu 98. je investicija tog tipa u ovoj godini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: