Džinovski portret dečaka prkosi na granici između Meksika i SAD

Francuski ulični umetnik koji se potpisuje kao JR izložio je u saradnji s meksičkim kolegama iz Tihuane ogromnu kolažnu fotografiju na meksičkom delu granice sa SAD na kojoj dečak Kikito prkosi američkim carinicima gledajući iznad metalne barijere koja deli dve države.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/ AP Photo/Gregory Bull
Tanjug/ AP Photo/Gregory Bull

JR je rekao da je pre godinu dana došao na ideju da izloži džinovsku fotografiju dečaka koji gleda preko granice.

Fotografija se nalazi u dvorištu jedne skromne meksičke porodice u blizini granice, pošto su američke vlasti zabranile da delo bude na samoj metalnoj ogradi koja deli dve države.

Dečak Kikito na crno-beloj fotografiji je nećak te porodice i zove se David Enrike. Kikito koji ima jedva godinu dana, radoznalo gleda šta se dešava preko granice.

Umetnik je rekao da je bilo potrebno tri meseca da se postavi fotografija, a to je izvedeno u trenutku kad je američki predsednik Donald Tramp odlučio da ukine program zaštite od deportacije mladih imigranata koji su u zemlju dovedeni ilegalno kao deca.

JR je postavljao slične kolažne fotografije ogromnih dimenzija u favelama Rio de Žanejra, kao u Njujorku i Nepalu.

Kikito će narednih mesec dana biti izložen na meksičko-američkoj granici.

Ostalo

Marija Hese: Frida je govorila da ne slika snove, već sopstvenu realnost

Izložba ilustracija Marije Hese u galeriji Instituta Servantes u Beogradu otvorena je u petak, 9. februara, a u intervjuu za B92 umetnica je govorila o izazovima sa kojima se suočavala prilikom stvaranja ilustrovane biografije Fride Kalo (po kojoj je domaćoj publici najviše poznata), svom viđenju ženskog identiteta i današnjem položaju žena u društvu.

Ostalo subota 10.02. 08:35 Komentara: 0

Na Oktobarskom salonu izložba Joko Ono

Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, koji će biti održan u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom "Lepota kakofonije", ugostiće 68 umetnika iz 27 zemalja sveta, a među njima će biti i čuvena japanska umetnica Joko Ono, dobitnica nagrade za životno delo na Venecijanskom bijenalu, najavili su danas organizatori salona.

Ostalo četvrtak 8.02. 15:40 Komentara: 3

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Reditelj Emir Kusturica otvorio je danas u galeriji “Petar Lubarda” u Andrićgradu izložbu “Petar Lubarda 1907-1974-2017”, koja je priređena u okviru Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf”.

Ostalo četvrtak 18.01. 19:15 Komentara: 1
strana 1 od 774 idi na stranu