Do nedelje "Novi Sad - Tango grad"

U Novom Sadu je počeo međunarodni festival "Novi Sad - Tango grad"“, a do nedelje Novosađani će, osim u plesu, imati priliku da uživaju i u brojnim pratećim sadržajima festivala.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.08.2017.

08:05

Do nedelje
Foto: Thinkstock / ilustracija

Festival je počeo sinoć naučnim predavanjem „SciTango“ koje je održano u Galeriji Matice srpske.

“Prvo predavanje „Ples u pozorištu“ održao je scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, redovni profesor Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, a drugo pod nazivom „Tango kao nadahnuće kroz muzičko stvaralaštvo“ kompozitor i stručni saradnik Katedre za kompoziciju Akademije umetnosti u Novom Sadu, Ljubomir Nikolić”, navode organizatori.

U Novosadskoj sinagogi večeras, od 20 sati, biće održan koncert na kojem će nastupiti „Beltango kvintet„ iz Beograda, a na sceni će im se pridružiti, kako najavljuju organizatori, argentinski tango maestrosi Selva Mastroti i Marselo Ramer.

“U nedelju 27. avgusta, poslednjeg dana festivala, sada već tradicionalno, tango će se slušati i plesati na terasi Petrovaradinske tvrđave. Biće to prilika da, na mestu sa najlepšim pogledom na Dunav, Novi Sad i vojvodjansku ravnicu, uživaju svi Novosadjani, a tim dogadjajem, festival će zvanično biti zatvoren”, navode organizatori u saoopštenju.

Međunarodni festival “Novi Sad – Tango grad”, koji se po četvrti put održava u Novom Sadu, organizuje Udruženje Todo Tango.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: