Oliver Dragojević: Lupeži su nam oteli budućnost

Oliver Dragojević ne samo što 30 godina nije dolazio u Srbiju, već je i retko davao izjave za ovdašnje medije.

Podeli

Izvor: Nedeljnik.rs

Urednik "Nedeljnika" Branko Rosić prošlog vikenda je u Splitu sedeo nekoliko sati sa jednim od najpopularnijih pevača bivše Jugoslavije, iz čega se izrodio prvi njegov veliki intervju za srpske medije od raspada velike Jugoslavije.

Intervju sa Oliverom Dragojevićem objavljen je u novom "Nedeljniku", koji je na kioscima od četvrtka 25. maja.

Dragojevića ne zanima politika. Smatra da je politika prljav posao i angažovao bi se u njoj samo ako bi pretila ekološka katastrofa njegovom moru.

"Nikada me nije interesovala politika jer to je pokvaren posao i moraš biti tamo ili ovamo. Mene su svake godine zvali kad su birali vladu - zovu me zbog politike iako dobro znaju da me ne treba zvati jer to ne volim."

Po jednom mitu Dragojević je dobio ime zbog Olivera Tvista. On o tome kaže:

"Moja mama je poznavala ljude koji su se bavili čitanjem i pisanjem, pa ih je pitala za savet. Za pokojnog brata su rekli da se nazove Aljoša. Rekli su - neka se zove Aljoša i to je za Istok i ako ostanu Rusi, a u slučaju da dođe do sr..., daj drugome sinu zapadno ime, pa sam ja dobio - Oliver. Tako smo imenovani u doba Hladnog rata".

U velikom intervjuu Oliver Dragojević je pričao i o Splitu, Hajduku, kako su lupeži oteli našu budućnost, šta ga uznemirava u današnjem svetu, o Titovoj smrti, a možete da ga pročitate u štampanom izdanju "Nedeljnika".

Ostalo

Marija Hese: Frida je govorila da ne slika snove, već sopstvenu realnost

Izložba ilustracija Marije Hese u galeriji Instituta Servantes u Beogradu otvorena je u petak, 9. februara, a u intervjuu za B92 umetnica je govorila o izazovima sa kojima se suočavala prilikom stvaranja ilustrovane biografije Fride Kalo (po kojoj je domaćoj publici najviše poznata), svom viđenju ženskog identiteta i današnjem položaju žena u društvu.

Ostalo subota 10.02. 08:35 Komentara: 0

Na Oktobarskom salonu izložba Joko Ono

Ovogodišnji 57. Oktobarski salon, koji će biti održan u Beogradu od 14. septembra do 28. oktobra pod nazivom "Lepota kakofonije", ugostiće 68 umetnika iz 27 zemalja sveta, a među njima će biti i čuvena japanska umetnica Joko Ono, dobitnica nagrade za životno delo na Venecijanskom bijenalu, najavili su danas organizatori salona.

Ostalo četvrtak 8.02. 15:40 Komentara: 3

Izložba dela Petra Lubarde u Andrićgradu

Reditelj Emir Kusturica otvorio je danas u galeriji “Petar Lubarda” u Andrićgradu izložbu “Petar Lubarda 1907-1974-2017”, koja je priređena u okviru Međunarodnog filmskog i muzičkog festivala “Kustendorf”.

Ostalo četvrtak 18.01. 19:15 Komentara: 1
strana 1 od 774 idi na stranu