Henks ispitivao Springstina tokom omaža Džonatanu Demu

Pevač Brus Springstin i glumac Tom Henks odali su počast reditelju Džonatanu Demu u čijem su filmu "Filadelfija" obojica nastupili, a taj film im je doneo i Oskare.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Gettyimages
Foto: Gettyimages

"Neka Bog blagoslovi Džonatana Dema, upravo smo ga izgubili", rekao je Henks publici okupljenoj sinoć na filmskom festivalu Tribeka u Njujorku.

Džonatan Dem, dobitnik Oskara za film "Kad jaganjci utihnu", umro je u sredu.

Springstin koji je dobio Oskara za najbolju originalnu numeru za pesmu "Ulice Filadelfije" opisao je Dema kao "inspirativnu ličnost".

Henks je tokom jednočasovnog omaža glumio obožavaoca i "ispitivao" Springstina o njegovom životu i početku karijere. Glumac je često pozivao publiku da peva Springstinove hitove "Rozalita", "Groin ap" i druge.

Najveći deo "razgovora" zasnivao se na nedavno objavljenim Springstinovim memoarima "Rođen da juri" (Born to Run).

Springstin je pričao o teškim danima na početku karijere kada nije imao novca i nastupao je gde god je mogao. On i njegovi drugari iz benda nisu plaćali poreze, pa su, kada su postali poznati, godinama otplaćivali dugove i advokate.

Ostalo

Džoni Štulić: Bregović kasni deceniju za mnom

"Pevao sam sa pet godina. Brega se nije protegnuo do 15. godine, ali zato u muzici kasni čitavu deceniju za mnom. Ja sam skroz na bitu, a on je sredina puta u kompoziciji. Počeo je da komponuje 1970, a ja to radim od 1963. Ja sam takozvana eolska struja, bitnička.”

Ostalo nedelja 30.04. 14:25 Komentara: 150

Dani korejske kulture: "Skokni do Koreje"

Ambasada Republike Koreje organizovaće tokom maja i juna u Beogradu i Novom Sadu "Dane korejske kulture" u cilju promocije kulture te nama daleke zemlje, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Ostalo nedelja 30.04. 13:35 Komentara: 0

Izgradnja Hrama Svetog Save se bliži kraju

Oko 90 odsto građevinskih radova na Hramu Svetog Save u Beogradu je završeno, a preostalo je da se još uradi podno grejanje, postavljanje mermera, mozaik u oltarskom delu, ugrade liftove za prevoz turista na terasu Hrama kao i manji radovi na enterijeru i eksterijeru ove svetinje.

Ostalo nedelja 30.04. 11:55 Komentara: 7

Nišvil traži: Odvojite budžet za Bg od ostatka Srbije

"Nišvil jazz festival se zahvaljuje Ministarstvu kulture i informisanja na ovogodišnjem uvećanju podrške festivalu na 2,4 miliona (u odnosu na prošlogodišnjih 1,25 miliona) iako je to značajno manje nego 2012. godine kada je Ministarstvo kulture pomoglo Nišvil iznosom od 4 miliona - i svakako neadekvatno značaju Nišvila za kulturnu sliku Srbije", saopštava direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Ostalo petak 28.04. 12:07 Komentara: 5
strana 1 od 27 idi na stranu