Naša slika i prilika? Bioskop posle filma kao deponija

Posle održane projekcije “Paklenih ulica”, sala bioskopa Centar za kulturu u Aranđelovcu bila je zatrpana đubretom.

Podeli
Foto: Thinkstock / ilustracija
Foto: Thinkstock / ilustracija

Aranđelovački Centar za kulturu objavio je na svojoj Fejsbuk stranici fotografije na kojima se mogu videti gomile prosutih kokica, ostaci pojedenih semenki, bačene plastične kese, flaše, prosuti sok po sedištima i tepihu…

“Par fotografija kao ilustracija kako sala našeg bioskopa izgleda posle svake filmske projekcije. Ovo su fotografije nakon jučerašnje projekcije "Paklenih ulica". Pokušavajući da sačuvamo enterijer, u početku nismo dozvoljavali unošenje hrane i pića, ali smo nakon velikog broja primedbi popustili. Razumemo sve, ali nikada nećemo razumeti one koji namerno prosipaju sokove po sedištima i tepihu, koji unose ogromne količine hrane i razbacuju je po podu, svesni da će na taj način trajno oštetiti enterijer. Hajde da čuvamo naš bioskop i našu Dvoranu Park”, uputio je molbu Centar za kulturu.

Ostalo

Džoni Štulić: Bregović kasni deceniju za mnom

"Pevao sam sa pet godina. Brega se nije protegnuo do 15. godine, ali zato u muzici kasni čitavu deceniju za mnom. Ja sam skroz na bitu, a on je sredina puta u kompoziciji. Počeo je da komponuje 1970, a ja to radim od 1963. Ja sam takozvana eolska struja, bitnička.”

Ostalo nedelja 30.04. 14:25 Komentara: 150

Dani korejske kulture: "Skokni do Koreje"

Ambasada Republike Koreje organizovaće tokom maja i juna u Beogradu i Novom Sadu "Dane korejske kulture" u cilju promocije kulture te nama daleke zemlje, ali i stvaranja jačih veza između korejskog i srpskog naroda.

Ostalo nedelja 30.04. 13:35 Komentara: 0

Izgradnja Hrama Svetog Save se bliži kraju

Oko 90 odsto građevinskih radova na Hramu Svetog Save u Beogradu je završeno, a preostalo je da se još uradi podno grejanje, postavljanje mermera, mozaik u oltarskom delu, ugrade liftove za prevoz turista na terasu Hrama kao i manji radovi na enterijeru i eksterijeru ove svetinje.

Ostalo nedelja 30.04. 11:55 Komentara: 7

Nišvil traži: Odvojite budžet za Bg od ostatka Srbije

"Nišvil jazz festival se zahvaljuje Ministarstvu kulture i informisanja na ovogodišnjem uvećanju podrške festivalu na 2,4 miliona (u odnosu na prošlogodišnjih 1,25 miliona) iako je to značajno manje nego 2012. godine kada je Ministarstvo kulture pomoglo Nišvil iznosom od 4 miliona - i svakako neadekvatno značaju Nišvila za kulturnu sliku Srbije", saopštava direktor Nišvila Ivan Blagojević.

Ostalo petak 28.04. 12:07 Komentara: 5
strana 1 od 27 idi na stranu