Ršumović: Bila je privilegija deliti vreme sa Rašom

Bila je privilegija što smo delili neko vreme sa velikim pesnikom i pripovedačem čiji je intelekt nadilazio sve što smo očekivali i čemu smo se nadali, kazao je Tanjugu Ljubivoje Ršumović povodom smrti Raše Popova.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.04.2017.

12:36

Ršumović: Bila je privilegija deliti vreme sa Rašom
Foto: Tanjug / Jaroslav Pap

Ršumović ističe da je Popov bio velikan našeg vremena, renesansna ličnost koja je uspela da da nađe prečice za komunikaciju sa decom.

"Da bi uspešno razgovarali sa detetom vi morate da se popnete na njegov nivo. Raši je to uspelo jer je u seriji 'Fazoni i fore' kao Proka pronalazač ušao u dečiju maštu. Ušao je u dečija srca zauvek", kazao je Ršumović.

Za njega nije bilo dileme da li će se Popov snaći u na televiziji "Imao je iskustvo rada u sistemu kakav je britanski BBC. On je to iskustvo prilagodio našem folkloru u razumevanju u komunikaciji i rezultat je bio veličanstven. baš kao i život tako učenog čoveka kakav je bio Raša Popov".

Srpski književnik, publicista, glumac, zvezda dečje televizijske emisije "Fazoni i fore" Raša Popov preminuo je u 84. godini u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: