Peca Popović dobitnik nagrade Fondacije Tanje Petrović

Petar Peca Popović, novinar, rok kritičar i publicista, ovogodišnji je dobitnik nagrade za izuzetan doprinos afirmisanju kulture i umetnosti u medijima Fondacije Tanja Petrović koja će biti uručena u utorak, 28. februara, u Skupštini grada Beograda.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 22.02.2017.

22:05

Peca Popović dobitnik nagrade Fondacije Tanje Petrović
Foto: Fondacija Tanja Petroviæ

Nesvakidašnjom energijom, Peca Popović je tokom skoro pola veka, osvajao jedan po jedan medij, od kultnih rok časopisa Džuboks i Rok, preko prvog muzičkog radija 101- programa Radio Beograda, do prve alternativne televizije OK kanala. U međuvremenu je objavio Rokopise, sa Mihajlom Pantićem je koautor knjige Biti Rokenrol, autor je brojnih priča i eseja koji se bave popularnom kulturom.

Specijalne plakete Fondacije biće uručene porodicama prerano preminulih kolega Ane Race i Roberta Klajna.

Fondacija je osnovana u znak sećanja na Tanju Petrović koja je kao novinar, urednik i autor u redakcijama kulture, izdavačkim kućama i kao gradski sekretar za kulturu, svoj profesionalni život posvetila ovoj oblasti i njenom medijskom promovisanju.

Dosadašnji laureati su novinar, filmski i književni kritičar Milan Vlajčić, kultni radijski autor Žikica Simić i urednica i autorka emisije „ Trezor“ Bojana Andrić.

Osnivči Fondacije Tanja Petrović su: Antonela Riha, Vojka Pajkic, Katarina Spanic Ostojic, Olivera Milosevic, Srdan Golubović, Tamara Pupovac i Borut Vild.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: