EXIT ponovo među 10 najboljih festivala Evrope

Osmu godinu uzastopno, EXIT je izglasan među 10 najboljih festivala Evrope i to u glavnoj kategoriji prestižnih Evropskih festivalskih nagrada (European Festival Awards), za najbolji veliki evropski festival!

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2016.

13:39

EXIT ponovo među 10 najboljih festivala Evrope

Na osnovu više od milion glasova iz preko 60 zemalja sveta, EXIT se našao u žestokoj konkurenciji zajedno sa ostalim festivalskim gigantima kao što su britanski Glastonbury, danski Roskilde i belgijski Tomorrowland.

I Revolution festival EXIT Avanture u Temišvaru, takođe ušao u finale u čak dve kategorije. Ako je suditi po iskustvu Sea Dance festivala koji je nagradu osvojio 2014. godine, novi festivalski "Oskar" za EXIT Avanturu mogao bi ovog puta da stigne u Temišvar, jer je i Revolution festival, pored svoje osnovne, takođe nominovan i u kategoriji Najbolji novi festival.

Istovremeno, programski direktor i suosnivač EXIT festivala, Ivan Milivojev, nominovan je u kategoriji za izuzetnost i posvećenost u radu (Award for Excellence and Passion)!

Stormzy je glavni favorit za Najbolju novu zvezdu. Pobednike bira publika iz cele Evrope, zajedno sa EFA žirijem, koji čine istaknuti pojedinci iz sveta festivalske industrije. EXIT je ovu nagradu osvojio 2013. godine, a svake naredne je bio među prva tri, dok je Sea Dance prestižnu nagradu osvojio 2014. godine nakon svog prvog izdanja!

Ulaznice za EXIT od 7. decembra

Do idućeg EXIT festivala i velike proslave 50 godina od čuvenog "Leta ljubavi 1967" ostalo je još osam meseci. U sredu 7. decembra, tačno u podne, počinje i globalna prodaja ulaznica za taj festival. Ulaznice u Srbiji, kao i prethodnih godina, prodavaće se na sajtu i blagajnama prodajne mreže Gigstix.com, i to po promotivnoj ceni od 5.990 dinara. Prve ulaznice za EXIT svake godine se rasprodaju za svega nekoliko sati, a njihova sledeća cena biće viša

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: