Završni koncert festivala BUNT sutra u Centru Sava

Završni koncert četvrtog festivala klasične i savremene muzike BUNT biće održan sutra u beogradskom Centru Sava uz nastup francuskog violončeliste Marka Kopea, Novi simfonijski orkestar Makris pod upravom Predraga Goste, najavili su organizatori.

Izvor: Beta
Podeli

Kope je kao osamnaestogodišnjak osvojio dve najveće nagrade Bahovog takmičenja u Lajpcigu – prvu nagradu i specijalnu nagradu za najbolje tumačenje Baha i od tada počinje njegova blistava muzička karijera –internacionalnog soliste, pedagoga i kamernog muzičara.

Novi simfonijski orkestar Makris, formiran početkom 2015, okuplja mlade talente i za kratko vreme je prepoznat kao važan činilac domaće muzičke scene, posebno po repertoarskim iskoracima – bilo da je u pitanju savremeni ili barokni repertoar. Pored Makrisovih Fanfara za orkestar, Bahove svite za violončelo u C-duru i Hajdnovog Koncerta za violončelo, beogradska publika će prvi put moći da čuje "Parisku uvertiru"- delo koje se pripisuje Mocartu i kompozicije Žan-Filipa Ramoa.

Koncert u Centru Sava deo je programa Francuske muzičke jeseni čije održavanje su pomogli Francuski institut u Beogradu i banka Societe generale.

Muzički festival Bunt počeo je 2. novembra, a tokom manifestacije održani su brojni koncerti na različitim lokacijama širom Beograda.

Dominirali su dve teme - mladi koji nemaju dovoljno pristupa muzičkoj sceni i osobe s posebnim potrebama.

BUNT je nastao 2013. godine kao spontani izraz podrške visokim umetničkim vrednostima, profesionalnm kriterijumima i civilizacijskim dostrgnućima 21. veka. Stav je da su upravo te vrednosti važne i da ne smeju biti zapostvaljene i narušene a suprotstavlja se sadašnjoj kulturnoj klimi u kojoj je kultura izložena estradizaciji i tabloidizaciji.

BUNT otvara prostor mladim i talentovanim umetnicima, a suštinski je okrenut i inkluziji pružajući šansu osobama sa posebnim potrebama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 50 idi na stranu