U galeriji Tejt izložba fotografija Eltona Džona

U londonskoj galeriji Tejt Modern od danas je izloženo 3.000 od ukupno 7.000 antologijskih fotografija iz privatne kolekcije ser Eltona Džona, koje je britanski muzičar počeo da prikuplja pre 25 godina po povratku s lečenja od zavisnosti od alkohola, zaključivši, kako sam kaže u katalogu izložbe, da je mnogo zdravije biti zavisan od kupovine fotografija.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Njih je britanski muzičar počeo da prikuplja pre 25 godina po povratku s lečenja od zavisnosti od alkohola. Kako sam navodi u katalogu izložbe, Elton Džon je zaključio da je mnogo zdravije biti zavisan od kupovine fotografija.

Na izložbi pod nazivom "The Radical Eye: Modernist Photography" izložene su vredne fotografije nastale u periodu između 1920. i 1950. godina prošlog veka, a među njima je više od 150 slika poznatih svetskih umetnika poput Berenis Ebot i Mena Reja, jednog od predvodnika dadaizma i nadrealizma.

Rejevi obožavaoci u Tejt galeriji će moći da uživaju u razgledanju čak 25 njegovih fotografija, na kojima su Pablo Pikaso, Anri Matis, Maks Ernst i Andre Breton, prenosi BBC.

"Prve fotografije kupio sam još u Francuskoj. Bile su crno-bele... kupio sam ih možda 12", rekao je pevač za BBC. "Od tada su fotografije moja zavisnost i strast" , dodao je on, prenosi Hina.

Ostalo

Ko je bio Šugavi papagajčić?

Izložba„Identitet Šugavog papagajčića“otvorena je 29. novembra u galeriji Instituta Servantes u Beogradu, čime je na nesvakidašnji način obeleženo dvesta godina od objavljivanja prvog hispanoameričkog romana „El Periquillo Sarniento“ meksičkog pisca Hosea Hoakina Fernandesa de Lisardija.

Ostalo sreda 30.11. 14:23 Komentara: 0

Brešković: Potraživanja su u sferi pretpostavki

Direktorka Narodnog muzeja u Beogradu Bojana Borić Brešković je povodom pisanja italijanskih medija da je tamošnje tužilaštvo pokrenulo istragu zbog osam remek-dela renesansnih majstora Ticijana, Tintoreta i Karpača koja se navodno nalaze u srpskom nacionalnom muzeju, rekla da su ta potraživanja na nivou pretpostavki.

Ostalo sreda 30.11. 14:13 Komentara: 0
strana 1 od 50 idi na stranu