Pretposlednji dan Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu

Pretposlenji dan 61. Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu danas će proteći uz predstavljanje niza novih izdanja i pisca Aleksandra Mekola Smita, specijalnog gosta Sajma.

Kultura

Izvor: Beta

Subota, 29.10.2016.

10:10

Pretposlednji dan Međunarodnog sajma knjiga u Beogradu
Foto: Thinkstock

Mekol Smit je svetsku slavu stekao bestselerom "Prva damska detektivska agencija" koji je preveden na 27 jezika i prodat u više od tri miliona primeraka. Autor čija se dela čitaju i u Srbiji, biće gost "Samizdata B92" od 15 do 18 sati kada će potpisivati svoje knjige. Samizdat B92 je ove godine uz dva naslova - "Nove navike sreće" i "Šetnja" tog autora, objavio i njegov novi roman za mlade "Školski brod Tobermori". U 12.00 na štandu EU u Hali 4 biće predstavljeno šta za mlade sprema Gradska narodna biblioteka u Zrenjaninu.

Narodna biblioteka "Stefan Prvovenčani" iz Kraljeva, koja je specijalno priznaje za izdavača dobila za ediciju "Povelja", prestaviće u sali Borislav Pekić od 13 sati nekoliko poetskih dela.

Knjiga "Satovi u majčinoj sobi" dobitnice Evropske nagrade za književnost za 2016. Tanje Stupar-Trifunović biće predstavljena u 16.00 sati.

Najboljem i najprofesionalnijem izdavaču po oceni novnara danas će biti uručene priznanja.

U 16.30 na štandu Ministarstva za rad počinje okrugli sto "Nasilje u porodici - odgovor države" o čemu će govoriti ministri Aleksandar Vulin, Zlatibor Lončar i Nela Kuburović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: