Madlenijanum: Balkan Dance Project Vol.2 otvara sezonu

Prva premijera u novoj sezoni Opere i teatra Madlenianum rezervisana je za međunarodni plesni projekat Balkan Dance Project Vol.2.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 28.09.2016.

10:39

Madlenijanum: Balkan Dance Project Vol.2 otvara sezonu

Balkan Dance Project je međunarodni plesni projekat koji spaja uspešne mlade koreografe, plesače i stvaraoce iz Slovenije, Srbije, Makedonije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Oni kroz individualne priče istražuju zajedničko iskustvo življenja na prostoru Balkana.

Pored zbližavanja, povezivanja umetnika, i kulturne razmene, plesni projekat za cilj ima i razvoj modernog, odnosno savremenog, baleta u široj regiji, predstavljanje plesnih produkcija u manjim mestima i obrazovanje mladih.

Projekat je nastao kao saradnja Balkan Dance Project-a, Opere i teatra Madlenianum (Srbija) i Festivala Velenje (Slovenija).

Koreografi su Aleksandar Ilić, Natalie Iwaniec i Igor Kirov.

Nakon premijernog izvođenja u Operi i teatru Madlenianum, Balkan Dance Project će biti izveden 13. i 17. oktobra u Velenju i 18. oktobra u Sežani (Slovenija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: