Posebne zbirke u kontekstu zaštite kulturne baštine

Narodna biblioteka Srbije Vas sa zadovoljstvom obaveštava da povodom 70. godišnjice osnivanja Odeljenja posebnih fondova organizuje međunarodnu naučnu konferenciju Posebne zbirke u kontekstu zaštite kulturne baštine i kao podsticaj kulturnog razvoja od 2. do 3. oktobra 2017. godine.

Podeli
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

Cilj Konferencije je promovisanje razvoja, unapređenja i značaja posebnih zbirki koje zbog svojih specifičnosti imaju važno mesto u baštinjenju i razvoju kulture.

Ostalo

Otvorena izložba o vojvodi Petru Bojoviću

U Velikoj galeriji Doma Vojske u Beogradu svečano je otvorena izložba „Vojvoda Petar Bojović - znamenja slave i časti" na kojoj su, u organizaciji Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, Medija centra Odbrana i Narodnog muzeja Čačak, javnosti prvi put predstavljena sva odlikovanja koja je taj veliki srpski vojvoda posedovao.

Ostalo petak 30.09. 19:29 Komentara: 5

Paskaljevićev novi film otkupljen za ceo svet

Nakon uspešne svetske premijere na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu, novi film Gorana Paskaljevića "Zemlja bogova", već posle prve od pet projekcija u prepunoj bioskopskoj sali, otkupljen je za prikazivanje u celom svetu, a ponudu je dao američki gigant koji važi za jednog od četiri najveća globalna internet-servera.

Ostalo ponedeljak 26.09. 19:37 Komentara: 13

Obeležen Evropski dan jezika

Raznovrsnim programom danas je u Studentskom parku u Beogradu obeležen Evropski dan jezika, čiji je cilj da se promoviše jezička i kulturološka raznolikost starog kontinenta i podstakne stanovništvo da uči što više jezika.

Ostalo ponedeljak 26.09. 16:28 Komentara: 0
strana 1 od 34 idi na stranu