Sutra počinje Festival uličnih svirača

Festival uličnih svirača, koji će biti održan u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, biće otvoren sutra svečanom povorkom učesnika i građana od Trga slobode do Beogradske kapije, najavili su organizatori.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.08.2016.

10:51

Sutra počinje Festival uličnih svirača
Foto: ulicnisviraci.com

Povorka će se kretati Ulicom Modene i Bulevarom Mihajla Pupina, preko mosta "Varadinska duga" do Beogradske kapije, gde će nastupiti glavne zvezde večeri, džez-pop sastav "Moon Hooch" iz Njujorka.

Okupljanje građana i ostalih učesnika povorke će početi u 19 časova na centralnom gradskom trgu, odakle će formirana kolona krenuti u pravcu Podgrađa.

Povorku će predvoditi vizuelni umetnici na biciklima "VJ Suave" iz Brazila, uz učešće "Haos" animatora, umetničke trupe "Sutton Beres Culler" iz SAD, studenata Fakulteta tehničkih nauka sa dapertmana za scenski dizajn, članova udruženja "Efemera" zaduženih za koncept otvaranja, oko 200 biciklista Novosadske biciklističke inicijative.

Prve večeri u Podgrađu nastupiće Fratelli Marelli, Human Jukebox , Senor Marcusen i Sava Miletić kvartet.

Saobraćaj za motorna vozila u Bulevaru Mihajla Pupina i na mostu "Varadinska duga" će se tokom svečane povorke odvijati samo jednom trakom, dok će druga biti rezervisana za učesnike.

Samo Podgrađe će tokom sva tri dana festivala biti zatvoreno za saobraćaj od 17 časova do dva časa posle ponoći.

Novosadska biciklistička inicijativa i organizatori festivala pozivaju građane da na programe manifestacije dođu biciklima, u duhu zdravog života i rasterećenja mogućih saobraćajnih gužvi.

Specijalna autobuska linija za posetioce festivala će saobraćati na liniji Trg slobode - Podgrađe u petak i subotu od 17 do 23 časa, sa intervalima polaska na svakih jedan sat, a vožnje autobusom će biti besplatne.

Program u petak i subotu počinjaće u 18 časova i završavati se u jedan sat posle ponoći.

Više od 160 učesnika iz SAD, Brazila, Australije, Velike Britanije, Španije, Italije, Francuske, Nemačke, Poljske, Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i Srbije, nastupiće na 14 punktova u Podgrađu.

Novina festivala je otvoreni bioskop pored Barutane "Josif", koji će biti realizovan u saradnji sa filmskim festivalom "Cinema City".

Ponuda osveženja za posetioce festivala ove godine će, uz bezalkoholna pića, uključiti i ekskluzivne proizvode zanatskog piva četiri domaća proizvođača, a kupovina pića na šankovima u Ulici Vladimira Nazora i kod Barutane "Josif" odvijaće se isključivo uz pomoć specijalnog festivalskog novca, koji će moći da se kupi na punktovima pored samih šankova.

Ulaz na sve programe je besplatan.

Festival uličnih svirača organizuje Umetnička asocijacija "Inbox" iz Novog Sada, uz podršku Grada Novog Sada, Turističke organizacije Novog Sada, Ambasade SAD-a u Beogradu, MTS-a, Generali osiguranja Srbija i Naftne industrije Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: