Voren Biti snima film o Hauardu Hjuzu

Američki glumac i reditelj Voren Biti počeo je snimanje filma o milijarderu, investitoru, avijatičaru i filmskom producentu Hauardu Hjuzu.

Kultura

Izvor: Beta

Utorak, 30.08.2016.

17:30

Voren Biti snima film o Hauardu Hjuzu
Foto: Gettyimages

Film "Pravila ne važe" fokusira se na ličnost industrijalca i filmskog mogula, koji je bio veoma prisutna ličnost u medijima, delom zbog filantropije i gradnje velikih aviona, ali i zbog burnog ljubavnog života.

Biti, poznatiji pod nadimkom "Profesionalac", koji sada ima 79 godina, 15 godina od svog poslednjeg filma vratio se u filmske vode.

On odbacuje sličnost između njega i Hjuza, dodajući da američkog milijardera nikada nije upoznao, iako je, kako tvrdi, upoznao sve.

Glavne uloge u filmu tumače Lili Kolins, kao jedna od dvadesetak starleta s kojima je Hjuz bio u vezi, i njen vozač, koga glumi Alden Erenrajh. Njih dvoje su ambiciozni, ali pomalo naivno dolaze u Los Anđeles, nadajući se da će krenuti za svojim nepoznatim dobrotvorom.

Hjuz je bio u emotivnoj vezi s brojnim holivudskim zvezdama, među kojima su bile Džejn Rasel, Ketrin Hepbern, Ava Gardner, Rita Hejvord, Merlin Monro i druge.

Bio je jedan od najbogatijih ljudi na svetu, a umro je od neuhranjenosti.

Postoji nešto prikladno u činjenici da jedan od svojevremeno najpoznatijih holivudskih plejboja snima film o Hjuzu.

Naime, poznate su Bitijeve romanse s Madonom, Džejn Fondom, Izabelom Ađani, Dajanom Kiton, Džoan Kolins, Džuli Kristi i mnogim drugim.

Piter Biskajnd, autor biografije čuvenog glumca i zavodnika, napisao je da je Biti spavao s više od 12.000 žena.

Biti se kao glumac proslavio po ulogama u filmovima "Nebo može da čeka", "Boni i Klajd", "Bagzi" i "Sjaj u travi".

Režirao je takođe više filmova, među kojima i kultni film "Crveni" o životu američkog novinara Džona Rida, autora čuvene knjige "Deset dana koji su potresli svet" o Oktobarskoj revoluciji, a koji je dobio i više Oskara, uključujući i za najbolji film i režiju.

Nominovan je 14 puta za Oskara i 18 puta za Zlatnog globusa.

On se 2001. godine poslednji put pojavio na filmu u ostvarenju "Grad i selo", koji nije naišao na dobru reakciju publike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: