"Dobra žena" Karanovićeve nagrađena i u Motovunu

Mirjana Karanović osvojila je za svoj rediteljski debi "Dobra žena" nagradu Fipresci na Filmskom festivalu u Motovunu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Scena iz filma Dobra Žena
Scena iz filma Dobra Žena

Međunarodni žiri kritičara nagradio je Karanovićevu zbog izuzetne glume i dobre režije filma koji se hrabro bavi pitanjem ratnih zločina nad nevinim ljudima i unutrašnjim borbama moralno rastrgnute žene, navodi se u obrazloženju.

"Veoma sam ponosna na ovu nagradu. Motovun je festival posebnog duha. Filmovi koji se tamo prikazuju se ističu nezavisnim i nekonvencionalnim umetničkim izrazom. Bilo mi je zadovoljstvo i velika čast da budem u društvu autora kao što je Žilnik, Karpo Godina, Andrea Arnold", rekla je Mirjana Karanović.

Motovunski festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli snagom svojih priča i koji se sve teže probijaju do bioskopskih dvorana i gledalaca.

Svojom selekcijom ovaj festival podržava raznolikost – estetsku, kao i tematsku raznolikost i slavi umetničku tvrdoglavost i autore koji su ostali dosledni svojoj posebnosti.

Posle Motovuna, "Dobra žena" Mirjane Karanović nastavlja festivalski život na Sarajevo IFF, u Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji i filmskim susretima u Nišu, ali i u Kanadi na Međunarodnom filmskom festivalu u Vankuveru i u Luksemburgu na CINE EAST IFF.

strana 1 od 35 idi na stranu