"Dobra žena" Karanovićeve nagrađena i u Motovunu

Mirjana Karanović osvojila je za svoj rediteljski debi "Dobra žena" nagradu Fipresci na Filmskom festivalu u Motovunu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Scena iz filma Dobra Žena
Scena iz filma Dobra Žena

Međunarodni žiri kritičara nagradio je Karanovićevu zbog izuzetne glume i dobre režije filma koji se hrabro bavi pitanjem ratnih zločina nad nevinim ljudima i unutrašnjim borbama moralno rastrgnute žene, navodi se u obrazloženju.

"Veoma sam ponosna na ovu nagradu. Motovun je festival posebnog duha. Filmovi koji se tamo prikazuju se ističu nezavisnim i nekonvencionalnim umetničkim izrazom. Bilo mi je zadovoljstvo i velika čast da budem u društvu autora kao što je Žilnik, Karpo Godina, Andrea Arnold", rekla je Mirjana Karanović.

Motovunski festival posvećen je filmovima nastalim u malim kinematografijama i nezavisnim produkcijama, filmovima koji su se nametnuli snagom svojih priča i koji se sve teže probijaju do bioskopskih dvorana i gledalaca.

Svojom selekcijom ovaj festival podržava raznolikost – estetsku, kao i tematsku raznolikost i slavi umetničku tvrdoglavost i autore koji su ostali dosledni svojoj posebnosti.

Posle Motovuna, "Dobra žena" Mirjane Karanović nastavlja festivalski život na Sarajevo IFF, u Herceg Novom, Vrnjačkoj Banji i filmskim susretima u Nišu, ali i u Kanadi na Međunarodnom filmskom festivalu u Vankuveru i u Luksemburgu na CINE EAST IFF.

Ostalo

Izložba Nova religija Dejmijena Hersta u Novom Sadu

Izložba "Nova religija" britanskog umetnika Dejmijena Hersta (Damien Hirst) biće otvorena u petak u Novom Sadu, a publika u Srbiji će tako prvi put imati priliku da vidi dobitnika prestižne Tarnerove nagrade, saopštio je Muzej savremene umetnosti Vojvodine, u kojem će izložba biti postavljena.

Ostalo sreda 31.08. 09:27 Komentara: 7

Film "Toni Erdman" otvara treći PAFF

Nemački film "Toni Erdman" rediteljke Maren Ade, nagrađen "Zlatnim tornjem" na ovogodišnjem Festivalu evropskog filma Palić, otvoriće treći Pančevo Film Festival (PAFF), koji se održava od 7. do 11. septembra na više lokacija u Pančevu, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Ostalo utorak 30.08. 18:48 Komentara: 0
strana 1 od 35 idi na stranu