Deca iz Srbije na Kampu prijateljstva u Šangaju

Grupa dece - članova Dečjeg kulturnog centra Beograd boravila je u 12. Internacionalnom interaktivnom kampu prijateljstva za mlade u Šangaju, čiji je pokrovitelj Vlada Šangaja, a organizator Šangajska asocijacija za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: dkcb.rs
Foto: dkcb.rs

Učešće u ovom kampu, koji je obuhvatio decu iz još 22 zemlje sveta, bio je predlog Društva srpsko-kinesnkog prijateljstva "Daleki istok", a troškove puta pokrili su Fonadacija Dragice Nikolić i kompanija "Huawei".

Deca iz Dečjeg kulturnog centra Beograd predstavljala su Srbiju na Gala koncertu manifestacije, u okviru kojeg su izvela za tu priliku spremljen etno igrokaz. Iva Popović i Tamara Milovanović nastupile su sa tradicionalnim pesmama "Zaspo mi je dragi" i "Urodile žute kruške", Jovana Nenadić igračkom numerom, a Milan Kusmuk dramskom izvedbom.

Najavu i prezentaciju kreirao je Branko Đustibek. U okviru manifestacije, deca su, zajedno sa Vesnom Krnjajić Mitrović, stručnim saradnikom za kulturno-obrazovnu delatnost DKCB, boravila od 12. do 21. jula u Orijental lendu, odmaralištu na jezeru u blizini Šangaja.

U oviru programa, pohađali su časove kineskog jezika i radionice o kineskoj kulturi i umetnosti. Srpski tim prikazao je postere o Srbiji, na štandu izložio slatkiše, suvenire i prospekte o svojoj zemlji i održao prezentaciju o kulturi i istoriji. Deca su posetila etno selo na vodi Zuhujiajiao, Prirodnjački muzej, krstarili rekom uživajući u noćnoj panorami grada, posetili drugi toranj po visini u svetu Oriental Perl TV Tower, Istorijski muzej grada Šangaja, Urbanistički centar za planiranje i razvoj Šangaja, Šangajski muzej kineske kulture i umetnosti, Akvarijum i šou baluga kitova, Diznilend, Akrobatski šou u Narodnom pozorištu i Stari grad.

Značajan deo ideje kampa bio je boravak u kineskim porodicama za vreme vikenda, kako bi se deca družila sa svojim domaćinima i upoznala sa kineskom kuhinjom, životnim stilom i navikama.

Ostalo

Otvorena izložba Marka Somborca u Knez Mihailovoj

Izložba stripova karitkaturiste Marka Somborca, otvorena je ispred fontane u Knez Mihailovoj ulici, a posetioci će imati priliku da pitaju Somborca kako strip uopšte nastaje. Izložba radova će biti postavljena duž Knez Mihailove ulice od 31. jula do 26. septembra.

Ostalo nedelja 31.07. 20:35 Komentara: 14

Božo Vrećo ipak neće igrati "Koštanu"

Božo Vrećo zbog zdravstvenih problema neće biti deo predstave "Koštana" režisera Kokana Mladenovića čije je premijerno izvođenje planirano na festivalu Purgatorije 5. avgusta na Letnoj pozornici Tivat u Crnoj Gori.

Ostalo nedelja 31.07. 09:28 Komentara: 12

Novi "Hari Poter" već obara rekorde

Iako će se u rukama čitalaca naći tek od ponoći 31. jula, nova knjiga Džoane Ketlin Rouling "Hari Poter i ukleto dete" već je knjiga s najvećom pretprodajom u Americi, objavo je američki izdavač "Barns end Noubl".

Ostalo utorak 26.07. 12:31 Komentara: 4

Vlada Divljan - Evergreen

"Vlada Divljan - Evergreen", izložba inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena danas u Kulturnom centru Šabac u saradnji sa Ustanovom kulture "Parobrod" i Šabačkim letnjim festivalom.

Ostalo ponedeljak 25.07. 10:55 Komentara: 2
strana 1 od 36 idi na stranu