Deca iz Srbije na Kampu prijateljstva u Šangaju

Grupa dece - članova Dečjeg kulturnog centra Beograd boravila je u 12. Internacionalnom interaktivnom kampu prijateljstva za mlade u Šangaju, čiji je pokrovitelj Vlada Šangaja, a organizator Šangajska asocijacija za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 27.07.2016.

08:51

Deca iz Srbije na Kampu prijateljstva u Šangaju
Foto: dkcb.rs

Učešće u ovom kampu, koji je obuhvatio decu iz još 22 zemlje sveta, bio je predlog Društva srpsko-kinesnkog prijateljstva "Daleki istok", a troškove puta pokrili su Fonadacija Dragice Nikolić i kompanija "Huawei".

Deca iz Dečjeg kulturnog centra Beograd predstavljala su Srbiju na Gala koncertu manifestacije, u okviru kojeg su izvela za tu priliku spremljen etno igrokaz. Iva Popović i Tamara Milovanović nastupile su sa tradicionalnim pesmama "Zaspo mi je dragi" i "Urodile žute kruške", Jovana Nenadić igračkom numerom, a Milan Kusmuk dramskom izvedbom.

Najavu i prezentaciju kreirao je Branko Đustibek. U okviru manifestacije, deca su, zajedno sa Vesnom Krnjajić Mitrović, stručnim saradnikom za kulturno-obrazovnu delatnost DKCB, boravila od 12. do 21. jula u Orijental lendu, odmaralištu na jezeru u blizini Šangaja.

U oviru programa, pohađali su časove kineskog jezika i radionice o kineskoj kulturi i umetnosti. Srpski tim prikazao je postere o Srbiji, na štandu izložio slatkiše, suvenire i prospekte o svojoj zemlji i održao prezentaciju o kulturi i istoriji. Deca su posetila etno selo na vodi Zuhujiajiao, Prirodnjački muzej, krstarili rekom uživajući u noćnoj panorami grada, posetili drugi toranj po visini u svetu Oriental Perl TV Tower, Istorijski muzej grada Šangaja, Urbanistički centar za planiranje i razvoj Šangaja, Šangajski muzej kineske kulture i umetnosti, Akvarijum i šou baluga kitova, Diznilend, Akrobatski šou u Narodnom pozorištu i Stari grad.

Značajan deo ideje kampa bio je boravak u kineskim porodicama za vreme vikenda, kako bi se deca družila sa svojim domaćinima i upoznala sa kineskom kuhinjom, životnim stilom i navikama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: