Novi "Hari Poter" već obara rekorde

Iako će se u rukama čitalaca naći tek od ponoći 31. jula, nova knjiga Džoane Ketlin Rouling "Hari Poter i ukleto dete" već je knjiga s najvećom pretprodajom u Americi, objavo je američki izdavač "Barns end Noubl".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Nove avanture Harija Potera, koje će čitaoci pratiti posle devet godina od poslednje knjige o neobičnom dečaku, nisu klasična naracija, već maltene scenario za predstavu o mladom čarobnjaku koja se premijerno izvodi u Londonu 30. jula.

Prema zamisli autorke, radnja predstave se dešava 19 godina posle onoga što se zbilo u knjizi "Hari Poter i relikvijem smrti", Poter radi u Ministarstvu magije, ima troje dece i bori sa svojom prošlošću.

Roulingova je odlučila da objavi knjigu zbog svih koji nisu bili u prilici da pogledaju predstavu u Londonu. Pozorišni komad rasprodat je do maja 2017. godine, i biće najava ekranizacije knjige "Fantastične zveri i gde ih naći" koji će publika gledati na bioskopskom platnu od novembra, a prati i otvaranje tematskog parka Harija Potera u Univerzalovom studiju u Los Anđelesu, prenosi Rojeters.

U knjižari na internet sajtu Amazon takođe kažu da je pretprodaja štampane knjige i njene elektronske forme nezapamćena u Americi. Urednica Amazon Books Seira Villson kaže da je izlazak osme knjige o Hariju Poteru veliki dan za obožavatelje i da će mladi novom formatu priče pristupiti bez problema, pokušavajući da i sami tumače uloge. Dogodovštine čarobnjaka iz Hogvorta, opisane u sedam knjiga prodate su u više od 450 miliona primeraka širom sveta, i prevedene na 79 jezika. Ova fantastična filmska franšiza zaradila je do sada sedam milijardi dolara.

Ostalo

Otvorena izložba Marka Somborca u Knez Mihailovoj

Izložba stripova karitkaturiste Marka Somborca, otvorena je ispred fontane u Knez Mihailovoj ulici, a posetioci će imati priliku da pitaju Somborca kako strip uopšte nastaje. Izložba radova će biti postavljena duž Knez Mihailove ulice od 31. jula do 26. septembra.

Ostalo nedelja 31.07. 20:35 Komentara: 14

Božo Vrećo ipak neće igrati "Koštanu"

Božo Vrećo zbog zdravstvenih problema neće biti deo predstave "Koštana" režisera Kokana Mladenovića čije je premijerno izvođenje planirano na festivalu Purgatorije 5. avgusta na Letnoj pozornici Tivat u Crnoj Gori.

Ostalo nedelja 31.07. 09:28 Komentara: 12

Deca iz Srbije na Kampu prijateljstva u Šangaju

Grupa dece - članova Dečjeg kulturnog centra Beograd boravila je u 12. Internacionalnom interaktivnom kampu prijateljstva za mlade u Šangaju, čiji je pokrovitelj Vlada Šangaja, a organizator Šangajska asocijacija za prijateljstvo i saradnju sa stranim zemljama.

Ostalo sreda 27.07. 08:51 Komentara: 0

Vlada Divljan - Evergreen

"Vlada Divljan - Evergreen", izložba inspirisana životom i radom legendarnog muzičara, biće otvorena danas u Kulturnom centru Šabac u saradnji sa Ustanovom kulture "Parobrod" i Šabačkim letnjim festivalom.

Ostalo ponedeljak 25.07. 10:55 Komentara: 2
strana 1 od 36 idi na stranu